Σύλλογοι αναπληρωτών για τις εξαγγελίες για 4500 διορισμούς εκπαιδευτικών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔09/09/2018 - 13:55 | Author: Newsroom Ipaidia

Σύλλγοι αναπληρωτών εκπαιδευτικών για τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για 4500 διορισμούς εκπαιδευτικών

ΠΕΑΔ

Η αναφορά του πρωθυπουργού σε 4.500 διορισμούς στην ειδική αγωγή και η απουσία από την ομιλία του αντίστοιχης δέσμευσης για διορισμούς στην γενική αγωγή προκαλεί έντονους προβληματισμούς και απογοήτευση.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας άμεσα πρέπει να δώσει τις απαιτούμενες διευκρινίσεις!

Αρνούμαστε να αποδεχτούμε η γενική αγωγή, που κατά κύριο λόγο στελεχώνεται χρόνια τώρα από έμπειρους και καταξιωμένους εκπαιδευτικούς, που κράτησαν τα σχολεία σε αξιοπρεπή κατάσταση και λειτουργία, ότι θα εξαιρεθούν από τους μόνιμους διορισμούς.

Αρνούμαστε επίσης να αφήσουμε η πολιτική που αφορά τη στελέχωση των σχολείων να υλοποιείται στις αίθουσες των δικαστηρίων!

Η ΠΕΑΔ δεν μίλησε ποτέ με αόριστο ή διχαστικό λόγο.

Αλλά αν οι σημερινές δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα απηχούν τέτοιες λογικές, τότε θα μας βρουν αντίθετους.

Δεν επαιτούμε, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ!!!

ΠΣΑΕΠ

Ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε στη Δ.Ε.Θ. “4.500 άμεσες προσλήψεις εκπαιδευτικών και εξειδικευμένου προσωπικού για την ενίσχυση της Ειδικής Αγωγής στα Δημόσια Σχολεία”

Τα 25.000 κενά δεν καλύπτονται με 4500 διορισμούς! Εννιά χρόνια τώρα χορτάσαμε υποσχέσεις και προεκλογικές δεσμεύσεις!

Στο χέρι μας είναι μέσα από αγώνες να μετατρέψουμε τα αιτήματά μας σε πολιτικές αποφάσεις και πράξεις και όχι μόνο σε υποσχέσεις!

 

ΠΑΣΑΔ: Δήλωση Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Προσπαθήσαμε μέχρι τώρα να έχουμε μια σοβαρή θέση για την αμφισημη και δυσεξηγητη δήλωση του πρωθυπουργού :

"προχωράμε σε 4500 άμεσες προσλήψεις εκπαιδευτικών και εξειδικευμένου προσωπικού για την ενίσχυση της Ειδικής Αγωγής στα Δημόσια Σχολεία στον τόπο μας", την οποία όμως δεν έχουμε καταφέρει να πάρουμε.

 

Για το λόγο αυτό απευθυνθηκαμε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και στους δημοσιογράφους ζητώντας να γίνουν διευκρινιστικες ερωτήσεις στην αυριανή συνέντευξη του πρωθυπουργού.

Όπως και να έχει όμως, ακόμη κι αν αφορά μόνιμους διορισμους, έχουμε μια δήλωση χωρίς το ΠΩΣ και το ΠΟΤΕ θα γίνουν αυτοί κι ένα νούμερο που προστίθεται κι αυτό στην κασέτα μαζί με το χιλιοειπωμένο των "15.000 μόνιμων διορισμών".

Loading...
  • europalso   ideascentral