Συλλ. Δασκάλων-Νηπιαγωγών Αργοσαρωνικού: Μόνιμοι διορισμοί άμεσα

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔10/12/2018 - 18:30 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΜΟΝΙΜΟΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΤΩΡΑ!

Συλλ. Δασκάλων-Νηπιαγωγών Αργοσαρωνικού

Η Συνέλευση και οι εκλογές για νέο ΔΣ πραγματοποιούνται λίγους μήνες μετά την «καθαρή έξοδο από τα μνημόνια» σύμφωνα με τις δηλώσεις της κυβέρνησης. Η ελαστικοποίηση της εργασίας, οι πετσοκομμένοι μισθοί, η λεηλασία των συντάξεων, η φοροληστεία, η απαξίωση των κοινωνικών αγαθών στην παιδεία, την υγεία, την ασφάλιση, η τεράστια ανεργία και όλες οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις δείχνουν με τον πιο απόλυτο τρόπο την κατάρρευση του αφηγήματος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων που στήριξαν και υπέγραψαν μνημόνια.

Η νέα σχολική χρονιά βρίσκει πάλι χιλιάδες αναπληρωτές να αναζητούν τα ονόματά τους στις λίστες των προσλήψεων. Η εργασιακή ανασφάλεια, η περιπλάνηση , οι 8μηνες, 4 μηνες , ακόμα και δίμηνες συμβάσεις, η ωρομισθία, το μειωμένο ωράριο, τα ελάχιστα έως ανύπαρκτα εργασιακά δικαιώματα και οι συνεπακόλουθες ελαστικές σχέσεις εργασίας κρατούν για κάποιους 5, 10 ακόμα και 18 χρόνια! Ταυτόχρονα, χιλιάδες είναι οι άνεργοι συνάδελφοί μας που βλέπουν την πόρτα της εργασίας στα σχολεία σφραγισμένη για αυτούς, χωρίς καμία προοπτική πρόσληψης όσο συνεχίζεται το καθεστώς της αδιοριστίας.

Μόνη λύση στην ασφυκτική κατάσταση των σχολείων μας και την εξόντωση των επισφαλώς εργαζόμενων σε αυτά αποτελεί ο μόνιμος διορισμός όλων των εκπαιδευτικών με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία!

Το σύστημα πρόσληψης που επιδιώκει και αυτή η κυβέρνηση να επιβάλλει, το περίφημο προσοντολόγιο, δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα σύστημα απόλυσης και ψαλιδίσματος προσωπικού. Σύμφωνα με αυτό, τη μια θα δουλεύει ο ένας αναπληρωτής με κάποια κριτήρια, την άλλη ο άλλος αναπληρωτής με κάποια άλλα κριτήρια αλλά ποτέ όλοι μαζί και όλα αυτά για μια θέση ελαστικής εργασίας. Βασική στόχευση είναι η υποτίμηση/ακύρωση της προϋπηρεσίας(ο Υπουργός παιδείας δήλωσε πρόσφατα οτι η προϋπηρεσία θα κοπεί στο 50%) και η πλήρης απαξίωση του πτυχίου με τα μεταπτυχιακά να αποτελούν κριτήριο πρόσληψης.

Η αποδέσμευση των εργασιακών/επαγγελματικών δικαιωμάτων από το πτυχίο και το ασταμάτητο κυνήγι προσόντων (σεμινάρια, μεταπτυχιακά, διδακτορικά) μεταθέτουν το δικαίωμα στην εργασία σε «προσωπική υπόθεση» των εκπαιδευτικών, οι οποίοι θα πρέπει μόνιμα να αποδεικνύουν πως είναι «άξιοι» και «ικανοί» να εργάζονται μέσα σε ένα σύστημα αλληλοεξόντωσης και ατομικής διαπραγμάτευσης!

Την ίδια στιγμή, το Υπουργείο επιδιώκει να φέρει το «ταβάνι» στην προϋπηρεσία, διαγράφοντας χρόνια περιπλάνησης και αβεβαιότητας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και σταθερές ανάγκες της εκπαίδευσης. Στο υπόλοιπο δημόσιο (πχ. κοινωφελή προγράμματα δήμων) έχουμε ήδη δει τη μοριοδότηση της ανεργίας ως κριτήριο για την πρόσληψη των εργαζόμενων, στοχεύντας στην ανακύκλωσή τους ανάμεσα στην ελαστική εργασία και την ανεργία. Η προϋπηρεσία οφείλει να αποτελεί βασική προϋπόθεση μόνιμης και σταθερής εργασίας, όπως αντίστοιχα και το πτυχίο και με ακριβώς αυτούς τους όρους την υπερασπιζόμαστε. Δεν θα επιτρέψουμε να μπει στο ζύγι της μοριοδότησης ή σε ταβάνια! Είναι αποτέλεσμα των μεγάλων αγώνων που δόθηκαν από το εκπαιδευτικό κίνημα για την απονομιμοποίηση του ΑΣΕΠ που ανάγκασαν το Υπουργείο να κάνει προσλήψεις και χωρίς αυτόν. Οι τεχνητοί διαχωρισμοί και ο κοινωνικός αυτοματισμός που προσπαθεί η κυβέρνηση με νύχια και με δόντια να περάσει, θέτοντας τους νέους/άνεργους συναδέλφους μας απέναντι στους αναπληρωτές θα μας βρει όλους και όλες απέναντι!

Η απαξίωση του πτυχίου και της προϋπηρεσίας αποτελούν κατευθυντήρια γραμμή της έκθεσης του ΟΟΣΑ, στην οποία ξεκάθαρα λέγεται πως κανένας εργαζόμενος δε θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να βλέπει τον εαυτό του ως μόνιμα εργαζόμενο κάπου. Εναλλαγή, εργαζόμενοι-λάστιχο, κυνήγι προσόντων μέσα στο ευέλικτο, φτηνό σχολείο της αγοράς, πλήρως εναρμονισμένο με τις επιταγές της ΕΕ, των υπερεθνικών οργανισμών και του ΟΟΣΑ- αυτό το σχολείο ονειρεύονται! Ο κόσμος της εκπαίδευσης και πρέπει και μπορεί να σταματήσει την επίθεση που δέχεται η δημόσια παιδεία -όπως έχει ξανακάνει- θέτοντας μπροστά τα εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα. Η υπεράσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου για όλα τα παιδιά!

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ-ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

Οι ελαστικά εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί καλούμαστε να κάνουμε ακριβώς την ίδια δουλειά με τους μόνιμους συναδέλφους μας, αναπληρώνοντας τους εαυτούς μας, εξακολουθώντας όμως να μην έχουμε τα ίδια δικαιώματα. Τιμωρητικές άδειες που αν τις χρησιμοποιήσουμε χάνουμε μέρος του μισθού, τιμωρητικές διατάξεις μη προσμέτρησης προυπηρεσίας για την ελεύθερη άσκηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων μας, η παντελής απουσία προστασίας της μητρότητας είναι κάποιες μόνο από τις βάρβαρες συνθήκες που συνθέτουν το παζλ της προσωπικής και εργασιακής εξόντωσης των αναπληρωτών.

καλούμε όλες τις συναδέλφισσες να καταθέσουν σε κάθε διεύθυνση αιτήσεις που θα απαιτούν 9μηνη άδεια όπως ακριβώς την αιτούνται οι μόνιμες συναδέλφισσες, άδεια για επαπειλούμενη κύηση και αίτηση για επιστροφή αναδρομικών μισθών, ενσήμων, μορίων για όσες συναδέλφισσες πήραν άδεια ανευ αποδοχών. Αυτές οι αιτήσεις μαζί με τη γνωμοδότηση-καταπέλτη δικηγόρου που έχουμε, μπορούν να χρησιμοποιηθούν από όποια συναδέλφισσα θέλει για να δημιουργήσουμε ένα δίχτυ προστασίας και υποστήριξης από σωματεία, επιτροπές και εργαζομένους που θα σηκώσουν την κάθε περίπτωση και θα στηρίξουν τον αγώνα κάθε συναδέλφισσας.

Απαιτούμε ίσα εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα για όλους τους εκπαιδευτικούς, μόνιμους και αναπληρωτές!

Απέναντι στο σχολείο που εξοντώνει μαθητές κι εκπαιδευτικούς, αυτό που το εκπαιδευτικό κίνημα προτάσσει είναι το σχολείο εκείνο που θα βάζει μπροστά τις ανάγκες και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και θα υπερασπίζεται ταξικά το κομμάτι της κοινωνίας που πλήττεται από τις «μεταρρυθμίσεις» τους!

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ- ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΟΛΩΝ, ΤΩΝ ΙΣΩΝ, ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ!

Loading...


  • europalso   ideascentral