Λίγο μετά τις 13:15 οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από τα Προπύλαια όπου ήταν η προσυγκέντρωση, με τελικό προορισμό την Βουλή.

στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιούν το μεσημέρι της Πέμπτης φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικοί που διαμαρτύρονται για τις συνθήκες λειτουργίας της εκπαίδευσης εν μέσω πανδημίας αλλά και για την είσοδο της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.

Λίγο μετά τις 13:15 οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από τα Προπύλαια όπου ήταν η προσυγκέντρωση, με τελικό προορισμό την Βουλή με την τροχαία να πραγματοποιεί σε διακοπές κυκλοφορίας σε κεντρικούς δρόμους.

«Η κυβέρνηση προσπαθεί να χτίσε ένα αφήγημα για το άσυλο και την ανομία την ίδια ώρα που υπάρχουν καθηγητές που διδάσκουν στην ΑΣΟΕΕ που έχουν ανοιχτές υποθέσεις με τη δικαιοσύνη» είπαν χαρακτηριστικά φοιτητές στο Newsbomb.

Στη σημερινή κινητοποίηση με αποφάσεις τους συμμετέχουν οι φοιτητικοί σύλλογοι Παιδαγωγικού, Ιστορικού – Αρχαιολογικού, Τούρκικων Σπουδών, Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ, Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ, ΝΦΕΕΜΠ, ΑΣΟΕΕ και ΣΕΤ του ΠΑΔΑ.

Τα αιτήματα

Τα αιτήματα της κινητοποίησης, ανάμεσα σε άλλα, είναι:

Δωρεάν, επαναλαμβανόμενα rapid test για ΟΛΟΥΣ τους φοιτητές από κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

Να μην αποκλειστεί κανένας φοιτητής από την εξεταστική! Να οριστεί διπλή εξεταστική για όλους τους φοιτητές με δυνατότητα αξιοποίησης όλων των μεθόδων εξέτασης (δια ζώσης με αραίωση τμημάτων, τηλεματικά, απαλλακτικές εργασίες). Εμβόλιμη εξεταστική για τους επί πτυχίω.

Καμία σκέψη για ένταση της καταστολής ενάντια στους φοιτητές.

Καμία σκέψη για πανεπιστημιακή αστυνομία. Όχι στην εγκατάσταση τουρνικέ και καμερών στις σχολές.

Κατάργηση του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη και των αντιεκπαιδευτικών νόμων όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Καμία σκέψη για νέο νόμο-πλαίσιο.

Να αυξηθούν τα δρομολόγια των ΜΜΜ από και προς τις σχολές. Εξασφάλιση μαγνητοσκόπησης των διαλέξεων και αναπλήρωση εργαστηρίων καθώς και δυνατότητα εναλλακτικών ημερομηνιών ή τηλεματικής εξέτασης για τους φοιτητές που νοσούν.

Να καταργηθεί η απαράδεκτη απόφαση που ακυρώνει τις διδακτικές ώρες που πραγματοποιήθηκαν τηλεματικά.

Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την Ανώτατη Εκπαίδευση και έκτακτο κονδύλι για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των Ιδρυμάτων, να γίνουν μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού.

Άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας!