Ρουβίκωνας: Ανοίγει το «γραφείο» στη Φιλοσοφική – Καλεί τους φοιτητές να καταγγείλουν καθηγητές

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔17/10/2018 - 09:46 | Author: Newsroom Ipaidia

Πράξη το «ήρθαμε για να μείνουμε στα Πανεπιστήμια» ετοιμάζεται να κάνει ο , παρά τις προτροπές και μέσω ανακοινώσεων των πρυτανικών αρχών να εγκαταλείψουν το γραφείο που έχει καταλάβει στη Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και τις αντιδράσεις που οδηγούνται σε πόλωση.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα έχουν δηλώσει ότι σήμερα, όπως και κάθε Τετάρτη θα βρίσκονται σήμερα στο γραφείο τους στη Φιλοσοφική με ώρες κοινού 10.30 με 13:00, σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ.

Στην αρχική ανάρτησή τους στο Facebook τα μέλη του Ρουβίκωνα ανέφεραν την προηγούμενη βδομάδα: «Χθες Τετάρτη 10/10, με μεγάλη χαρά ανοίξαμε για πρώτη φορά το καινούργιο μας στέκι στη Φιλοσοφική. Οι αντιδράσεις τόσο της κοσμήτορος, κ. Καραμαλέγκου, όσο και των μίντια μας διασκέδασαν ιδιαιτέρως. Ετσι λοιπόν αποφασίσαμε να ανοίξουμε το στέκι μας και σήμερα Πέμπτη 11/10, να το περιφρουρήσουμε με την παρουσία μας και να δηλώσουμε προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι ήρθαμε εδώ για να μείνουμε».

Αντίστοιχα χθες με ανάρτηση επίσης στο Facebook, ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης απηύθυνε κάλεσμα στους φοιτητές να προσέλθουν στο γραφείο στη Φιλοσοφική και να καταγγείλουν καθηγητές που ζητούν χρήματα ή σεξουαλικά ανταλλάγματα για να περάσουν τα μαθήματα. Η ανάρτηση του στελέχους της οργάνωσης αναφέρει:«Θα παρακαλέσω οι φοιτητές και οι φοιτήτριες που έχουν πληροφορίες για καθηγητές πανεπιστημίων που ζητάνε φακελάκια η σεξουαλικά ανταλλάγματα, να μην τις στέλνουν με μηνύματα στο φεϊσμπουκ γιατί δεν είναι ασφαλής η επικοινωνία. Για οποιαδήποτε πληροφορία καλύτερα κατ" ιδίαν επαφή με την ομάδα».

Υπενθυμίζεται ότι οι πρυτανικές αρχές με ανακοίνωση τους την Τρίτη καταδίκασαν τις καταλήψεις πανεπιστημιακών χώρων από «εξωπανεπιστημιακές» οργανώσεις ενώ μικρή ένταση επικράτησε χθες το πρωί όταν φοιτητές προχώρησαν σε διαμαρτυρία στο κτήριο της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το ΔΣ του Συλλόγου διοικητικού προσωπικού του πανεπιστημίου Αθηνών κατά πλειοψηφία, (υπερψήφισαν οι παρατάξεις: Ενωτική Αριστερή Παρέμβαση και Ανεξάρτητη Παν/κη ‘Έκφραση, καταψήφισαν οι παρατάξεις: Πρωτοβουλία Εργαζομένων και ΔΑΣ), καλεί από την πλευρά του την οργάνωση «ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ» να προβληματιστεί από την αρνητική δημοσιότητα που πήρε η παρουσία του στη Φιλοσοφική Σχολή. Όπως σημειώνει: «Την τελευταία 8ετία των μνημονίων, τα Παν/μια υποφέρουν από σοβαρή υποχρηματοδότηση και έλλειψη προσωπικού. Κινήσεις όπως η εν λόγω, βοηθούν μέσω της αρνητικής δημοσιότητας στη συγκάλυψη αυτών των προβλημάτων και στη δημιουργία εικόνας ότι τα Δημόσια Παν/μια είναι άνδρα ανομίας και παραβατικότητας. Με αυτό τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα στις νεοφιλελεύθερες φωνές να τα αμφισβητούν και να προωθούν την ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ τους. Το πανεπιστημιακό άσυλο πρέπει να το διαφυλάξουμε, να το προστατέψουμε χωρίς να γίνονται ενέργειες που το απειλούν. Θα πρέπει να παλέψουμε για την ελεύθερη ακαδημαϊκή έκφραση, τη δημοκρατία στη γνώση, τη μάθηση και την εργασία.Πρέπει να διαφυλάξουμε ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ μας το δημόσιο πανεπιστήμιο.Γι’ αυτό καλούμε την οργάνωση «ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ», να σκεφτεί και να διαβεί το ρουβίκωνα, αποχωρώντας από την Φιλοσοφική».

Η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η ενέργεια αντίκειται πλήρως στην ακαδημαϊκή θεσμική λειτουργία και δεοντολογία, έχει δε ήδη προκαλέσει τα έντονα αρνητικά και επικριτικά σχόλια της πανεπιστημιακής κοινότητας και της κοινωνίας. Η Κοσμητεία καταδικάζει την παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου. Η πράξη αυτή δημιουργεί ποικίλα προβλήματα, απειλεί τη λειτουργία της Σχολής και προσβάλλει την ακαδημαϊκή ελευθερία και την αβίαστη διακίνηση των ιδεών. Η Κοσμητεία είναι αποφασισμένη να προστατεύσει την εύρυθμη λειτουργία της Σχολής και την ασφάλεια των μελών της. Αποφασίζει να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες»

Loading...


  • europalso   ideascentral