Ρύθμιση Γαβρόγλου το παραθυράκι που επέτρεψε στη δασκάλα να φύγει νύχτα από τη Γαύδο

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔18/09/2018 - 16:32 | Author: Newsroom Ipaidia

Στα “χέρια” του υπουργείου Παιδείας είναι τώρα το θέμα των μαθητών της Γαύδου που έχουν μείνει χωρίς δάσκαλο. Οπως λέει στο 'protothema. gr” o Νεκτάριος Πετράκης από τη διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων “το υπουργείο Παιδείας έχει ανακοινώσει οτι έως την Παρασκευή θα καλέσει προκειμένου έως τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας να καλυφθεί η θέση αν όλα κυλήσουν σύμφωνα με το πρόγραμμα”.

Οι μαθητές πάντως σε κάθε περίπτωση θα μείνουν τουλάχιστον μια εβδομάδα μετά την απροειδοποίητη αναχώρηση της αναπληρώτριας δασκάλας που είχε τοποθετηθεί στο μονοθέσιο σχολείο του ακριτικού νησιού.

Ο κ. Πετράκης τόνισε επίσης οτι με βάση ρύθμισης Γαβρόγλου όποιος δάσκαλος αφήνει τη θέση του δεν έχει καμία επίπτωση ενώ μέχρι πριν από 1,5 χρόνο περίπου αποκλειόταν επί διετίας από τον πίνακα τον αναπληρωτών. Αντίθετα , σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση , όπως είπε ο εκπαιδευτικός η συγκεκριμένη δασκάλα που εργάσθηκε έστω και για τρεις ημέρες ,αν και εφέτος δεν θα εργασθεί, του χρόνου θα μπει στον πίνακα αναπληρωτών με προυπηρεσία.

Ο κ. Πετράκης επεσήμανε οτι πρέπει να δίνονται κίνητρα για τους αναπληρωτές Όπως είπε αυτή ήταν η πρώτη τοποθέτηση για την εν λόγω εκπαιδευτικό από τη Θεσσαλονίκη που είναι και μητέρα τριών παιδιών. Σύμφωνα με τον ίδιο η δασκάλα που άφησε στα «κρύα του λουτρού» τους μαθητές του είχε πει από την πρώτη ημέρα της άφιξής της στη Γαύδο ότι ήταν σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. «Μου είπε ότι δεν είχε προμήθειες, δεν είχε τι να φάει, το σπίτι δεν την ικανοποιούσε» πρόσθεσε ο κ. Πετράκης.

Την ξαφνική αναχώρηση της δασκάλας γνωστοποίησε με ανάρτησή της στο Facebook η δήμαρχος Γαύδου Γκέλη Καλλινίκου.

Loading...
  • ideascentral

    europalso