Ρέθυμνο: Συνεργασία του δήμου με μαθητές για τη βιώσιμη κινητικότητα

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔12/02/2019 - 18:11 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Η βιώσιμη ανάπτυξη, ο σχεδιασμός και τα έργα που εκτελεί ο δήμος Ρεθύμνης στον τομέα της βιώσιμης κινητικότητας ήταν το αντικείμενο συνεργασίας που είχε σήμερα ο δήμαρχος Γιώργης Χ. Μαρινάκης με τους μαθητές της 1ης Λυκείου του Πρότυπου Πειραματικού Λυκείου.

Η συνάντηση και συνεργασία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Νεότητας του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και μεταξύ άλλων έγινε παρουσίαση του ευρωπαϊκού προγράμματος Civitas Destinations, στο οποίο συμμετέχει ο δήμος Ρεθύμνης μαζί με το Πολυτεχνείο Κρήτης, ως μοναδικοί εταίροι από την Ελλάδα.

Οι μαθητές του Πειραματικού Λυκείου της πόλης, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς τους, ζήτησαν αυτή την ενημερωτική συνάντηση, με αφορμή ένα εκπαιδευτικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα που υλοποιούν στο σχολείο τους με αντικείμενο τη βιώσιμη κινητικότητα. Η συνεργασία εξελίχθηκε σύμφωνα με τον κ. Μαρινάκη, σε άψογο κλίμα και, πέραν του ενημερωτικού χαρακτήρα της, δόθηκε η ευκαιρία ενός γόνιμου διαλόγου στη διάρκεια του οποίου, οι μαθητές απηύθυναν πολλές ερωτήσεις στο δήμαρχο, του εξέθεσαν τους προβληματισμούς τους σε ό,τι αφορά την κινητικότητα και την ποιότητα ζωής στην πόλη και του κατέθεσαν τις σκέψεις τους για το μέλλον και προτάσεις για το πώς οραματίζονται την πόλη που ζουν.

Loading...


  • europalso   ideascentral