Ραντεβού πολιτισμού δίνουν οι έφηβοι στην Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔12/04/2018 - 15:37 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Έφηβοι από την Κρήτη μέχρι την Αλεξανδρούπολη δίνουν σήμερα ραντεβού στην Ελευσίνα για αναπτύξουν τις απόψεις, τις ικανότητές τους, και το ταλέντο τους. Ευρηματικότητα, φαντασία, έρευνα αλλά και ανάδειξη τοπικών προβλημάτων και προτάσεις για λύσεις κοινωνικών ζητημάτων προσφέρει για άλλη μια χρονιά η Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση που ξεκινάει από σήμερα Πέμπτη 12 Απριλίου και θα λήξει την Κυριακή 15 Απριλίου. Οι Ανιχνευτές θα χρησιμοποιήσουν σύγχρονα μέσα και εξοπλισμό, από κάμερες, φωτογραφικές μηχανές μέχρι και κινητά τηλέφωνα που θα αποτυπώσουν την δημιουργικότητά τους. «Τα παιδιά δημιουργούν και εμπνέουν και άλλα παιδιά» δηλώνει στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Κωνσταντίνος Εφραιμίδης, σύμβουλος επικοινωνίας του ΔΣ του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων.

Πρόκειται για μία συνάντηση με έντονο εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό χαρακτήρα στην οποία θα συμμετέχουν 1000 έφηβοι από 15 έως 18 ετών. «Είναι παιδιά συνειδητοποιημένα, ενημερωμένα. Κι εμείς είμαστε εκεί για να τους βοηθάμε και να τους καθοδηγούμε. Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για μια ανήσυχη ηλικία που μέσα από την ομαδικότητα, τις πρωτοβουλίες και την οργάνωση μικρών ομάδων μπορούν να απαντήσουν στα ερωτήματα που θέτει η εποχή. Μια εποχή περίεργη κι απαιτητική. Άρα τα παιδιά αυτά προετοιμάζονται για να βγούνε σε λίγα χρόνια στην κοινωνία ως υπεύθυνοι κι ενεργοί πολίτες».

Ειδικότερα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

– Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους

– Διαγωνισμό Τηλεοπτικών Σποτ με θέμα: «Κοινωνική συμπεριφορά – restart»

– Διαγωνισμό Φωτογραφίας

– Διαγωνισμό Σκίτσου / Γελοιογραφίας / Κόμικ

– Διαγωνισμό Λογοτεχνικών Κειμένων

– Φεστιβάλ Μουσικών Συγκροτημάτων

– Φεστιβάλ Χορού

– Παρουσίαση θεατρικού δρώμενου

– Παρουσιάσεις θεμάτων (ερευνών) που ενδιαφέρουν και προβληματίζουν τους νέους σχετικά με τον πολιτισμό, το περιβάλλον και την κοινωνία

Στη φετινή διοργάνωση θα λάβουν μέρος 97 Κοινότητες Ανιχνευτών, οι οποίες συμμετέχουν στα διαγωνιστικά τμήματα με 97 ανιχνευτικές έρευνες, 18 χορευτικά συγκροτήματα, 14 μουσικά συγκροτήματα, 90 συμμετοχές στον διαγωνισμό φωτογραφίας, σκίτσου, κόμικ και γελοιογραφίας, 28 ταινίες, 28 τηλεοπτικά σποτ, 7 θεατρικά και 37 ποιήματα-λογοτεχνήματα.

Φέτος η 34η Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση διοργανώνεται στον δήμο Ελευσίνας.

Loading...
  • europalso   ideascentral