Ψήφισμα Συλλόγου Διδασκόντων 2ου ΕΠΑ.Λ. Τρικάλων

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔04/09/2013 - 12:49 | Author: Newsroom Ipaidia

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και η διεύθυνση του 2ου ΕΠΑ.Λ. Τρικάλων, αποφασίζει να συντάξει το παρακάτω ψήφισμα συμπαράστασης προς τους συναδέλφους – καθηγητές που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα από τις 22 Ιουλίου 2013.

«Ψηφίζουμε ομόφωνα να συμπαρασταθούμε στους συναδέλφους, οι οποίοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα – απόλυση από τις 22 Ιουλίου 2013 με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας. Θεωρούμε ότι αυτή η απόφαση πάρθηκε άδικα, είναι εις βάρος του Δημόσιου Σχολείου και πλήττει την εκπαιδευτική κοινότητα.

Οι συνάδελφοι, που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, δεν αξιολογήθηκαν αλλά τέθηκαν σε διαθεσιμότητα αυθαίρετα και καταχρηστικά.

Δεν έγινε αξιολόγηση δομών. Δεν μπορεί το επαγγελματικό σχολείο να προετοιμάζει τους μαθητές του για όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας (βιομηχανικό, γεωπονικό, κατασκευαστικό, τουριστικό κλπ.) και να μην προετοιμάζει για την υγεία και την πρόνοια. Αυτό το κενό προέκυψε λόγω αιτήματος για μικρότερο δημόσιο και δεν έχει έρεισμα στην ανάγκη της πραγματικής οικονομίας. Αυτό φαίνεται από το ότι αυτοί οι κλάδοι ήταν από τους πιο υγιείς των τεχνικών σχολείων και ήδη πολλοί υποψήφιοι μαθητές κατευθύνονται στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Θεωρούμε ότι την ώρα που, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, στο δημόσιο υπάρχουν δυστυχώς επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι, πλαστά πτυχία, φωτογραφικοί διορισμοί ημετέρων κλπ, είναι ατυχέστατο το ότι επελέγησαν προς διαθεσιμότητα οι καθηγητές από τους οποίους κανένας δεν διορίσθηκε αδιαφανώς, είναι όλοι πτυχιούχοι και αποδεδειγμένα σε ένα υπουργείο που χαρακτηρίζεται από τη χαμηλότερη διαφθορά. Επίσης θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν λόγω προσόντων και πείρας παντού στο δημόσιο τομέα.

Όταν στα Γυμνάσια και Λύκεια έχουμε φθάσει στα 27 παιδιά ανά τμήμα, δεν τίθεται θέμα περίσσειας καθηγητών αλλά σοβαρότατης έλλειψης σε όλες τις ειδικότητες εφ’ όσον θέλουμε να μιλάμε για σοβαρή παιδεία.

Οι καθηγητές αντιλαμβάνονται ότι στην ουσία σφαγιάστηκε ένα κομμάτι (περίπου το 40%) της τεχνικής εκπαίδευσης της χώρας που ήταν πάντα το παραπαίδι και το εύκολο θύμα της Ελληνικής εκπαίδευσης (μοναδικό φαινόμενο σε όλα τα προηγμένα δυτικά κράτη) ώστε να προκληθούν οι λιγότερες αντιδράσεις από την εκπαιδευτική κοινότητα. Η λογική του διαίρει και βασίλευε φαίνεται ότι κοιμίζει την κοινωνία αποτελεσματικά …. ακόμα.

Ζητάμε από την κοινωνία, τους μαθητές, τα συνδικαλιστικά όργανα (ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΑΔΕΔΥ), τους δασκάλους, τους καθηγητές όλων των Λυκείων και Γυμνασίων και βέβαια όλους τους καθηγητές των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ να δείξουν αλληλεγγύη ακόμα και αν ένας συνάδελφος απολυθεί άδικα, αλλιώς θα αποδείξουμε ότι η κυβέρνηση έχει δίκιο και ότι ίσως δεν μας ταιριάζει το: «Οι δάσκαλοι το φως του κόσμου».

Σε κάθε περίπτωση εάν είναι να αναδιαρθρωθεί με τέτοιες μεθοδεύσεις, σκοπιμότητες και τόσο άδικα, χωρίς αξιολόγηση, η Δημόσια Παιδεία και γενικά το Ελληνικό Δημόσιο (εάν πρέπει να μειωθεί όπως λένε), τότε θα ήταν πιο δίκαιο να το κάνουν με … κλήρωση.

Υπενθυμίζουμε σε όλη την κοινωνία και σε όλους τους συναδέλφους δημοσίους υπαλλήλους καθηγητές ότι χωρίς τη σοβαρή μας αντίδραση, δεν δίνουμε ούτε τα όπλα που χρειάζεται αυτή ή οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση για να διαπραγματευτεί και να σταματήσει τον κατήφορο της ελληνικής κοινωνίας στην καταστροφή».

Οι εκπαιδευτικοί: (ακολουθούν ονοματεπώνυμα και υπογραφές)

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή    ideascentral

    europalso