Προβληματισμοί μετά την κατάρτιση του τελικού πίνακα υποψηφίων Διευθυντών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔23/07/2017 - 19:15 | Author: Newsroom Ipaidia

Σκέψεις και προβληματισμοί μετά την κατάρτιση του τελικού πίνακα κατάταξης των υποψηφίων Διευθυντών σχολικών μονάδων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Στη ζωή όλων μας προκύπτουν γεγονότα και καταστάσεις που δεν πρέπει να μας αφήνουν αδιάφορους, αδρανείς και σιωπηλούς, ιδίως όταν ρυθμίζονται ερήμην μας. Είναι προτιμότερο κάποιες συνομιλίες να μη μένουν στο επίπεδο των χαμηλόφωνων συζητήσεων στα καφενεία, θυμίζοντάς μας άλλες εποχές, αλλά να μπορούμε να τις εκφωνήσουμε ευθαρσώς και μεγαλόφωνα, εφόσον πιστεύουμε στο δίκιο τους.

Μια τέτοια περίπτωση είναι και αυτή της οποίας γίναμε μάρτυρες, εμείς οι καθηγητές του 1ου Γυμνασίου Σητείας, όταν πληροφορηθήκαμε ότι ο νυν Διευθυντής, κ. Κυριάκος Διβανίδης, ο οποίος χαίρει της καθολικής αποδοχής των εκπαιδευτικών του σχολείου μας, “καταποντίστηκε” στην προφορική συνέντευξη κατά τη διαδικασία αξιολόγησης των υποψηφίων διευθυντών, γινόμενος ουραγός μιας πλειάδας εξίσου αξιόλογων και ικανών υποψηφίων συναδέλφων. Μας εξέπληξε το γεγονός ότι το πρόσωπο που συνέβαλε τα μέγιστα στην εξέλιξη και εξύψωση του σχολείου μας σε όλα τα επίπεδα και παρουσίασε αξιόλογο έργο, που δεν αμφισβητείται ούτε από τους συνυποψηφίους του, κρίθηκε σχεδόν ανάξιο να διοικήσει αποσπώντας μια από τις χαμηλότερες βαθμολογίες.

Σε αυτό το σημείο επιθυμούμε να τονίσουμε ότι πίσω από αυτή την έγγραφη διαμαρτυρία δεν κρύβεται καμία πολιτική ή οποιουδήποτε άλλου είδους σκοπιμότητα παρά μόνο η επιθυμία μας να εκφράσουμε την έκπληξη και την απορία μας για μια διαδικασία που φαίνεται να ακυρώνει την κρίση των καθηγητών του σχολείου μας και τη λειτουργία του εν γένει. Πιστεύουμε, δε, ακράδαντα ότι σε τέτοιες περιπτώσεις επιβάλλεται να εκφράζουμε με σθένος και παρρησία τις απόψεις μας. Οτιδήποτε άλλο θα αποτελούσε προδοσία της συνείδησής μας.

Ενδεχομένως η κίνηση αυτή να μην επιφέρει κανένα αποτέλεσμα σε πρακτικό επίπεδο, όμως η πιθανότητα αυτή δε στάθηκε αρκετή να μας αποτρέψει να πράξουμε αυτό που μας επιβάλλουν οι πεποιθήσεις και η συναίσθηση του χρέους μας απέναντι στα πρόσωπα που συμπορεύονται μαζί μας στην προσπάθεια προάσπισης της ιδιότητας μας και του εκπαιδευτικού μας έργου.

Οι καθηγητές του 1ου Γυμνασίου Σητείας

Loading...


  • europalso   ideascentral