Προβλήματα στατικά σε σχολεία στη Κέρκυρα από το σεισμό στη Λευκάδα

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΕΙΣΜΟΥΣ

Η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο, άλλος χρόνος για χάσιμο δεν υπάρχει. Η οικονομική κρίση δεν αποτελεί άλλοθι όταν κινδυνεύει πλέον η ακεραιότητα ανθρώπων. Απαιτούμε:

  1. Να πραγματοποιηθεί στατικός έλεγχος όλων των σχολείων της Κέρκυρας από τις αρμόδιες αρχές και να γίνουν δημόσια γνωστά τα αποτελέσματα.
  2. Να γίνουν όποιες ενέργειες απαιτούνται ώστε η Κέρκυρα να ενταχθεί, όσο αφορά τα σχολικά κτίρια σε κάποιας μορφής ειδικό καθεστώς και να απαιτηθούν άμεσα κρατικά κονδύλια προκειμένου τουλάχιστον να αποκατασταθούν στατικά όσα κτίρια έχουν πρόβλημα.
  3. Να πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες δημόσια διαβούλευση με συμμετοχή όλων των πολιτικών και διοικητικών παραγόντων και με την παρουσία εκπαιδευτικών, γονέων και όλους τους κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς φορείς , με αποκλειστικό θέμα το πρόβλημα της σχολικής στέγης και τις άμεσες δράσεις για την αντιμετώπιση του.

Για άλλη μία φορά καλούμε τους αρμοδίους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της σχολικής στέγης. Αν, ο μη γένοιτο, συμβεί οτιδήποτε κανένας πλέον δεν μπορεί να επικαλεστεί άγνοια. Τονίζουμε ότι η σχολική κοινότητα δεν πρόκειται να παραμείνει απαθής και αν για άλλη μία φορά εισπράξει αδιαφορία θα πάρει την κατάσταση στα χέρια της.

Στα πλαίσια αυτά εντός της επόμενης εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί κινητοποίηση από τους υπογράφοντες φορείς.

Κέρκυρα 20/11/2015

ΕΛΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Στην Κατηγορία : ΠΑΙΔΕΙΑ
ip[
Exit mobile version