Προυποθέσεις για μόνιμους διορισμούς για το 2014-15

Από την 1η Ιανουαρίου 2011 και μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2016, ο αριθμός ετήσιων προσλήψεων και διορισμών του μόνιμου προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στους φορείς της παρ.1 του άρθρου 1 του Ν3812/2009 (φορείς του δημοσίου) δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος συνολικά από το λόγο ένα προς 5 (1/5, μια πρόσληψη ανά πέντε αποχωρήσεις) στο σύνολο των φορέων (με εξαίρεση το έτος 2011, για το οποίο ο λόγος ήταν ένα προς δέκα). Στο πλαίσιο των πιο πάνω διατάξεων, θα κριθεί αφενός η δυνατότητα πραγματοποίησης μόνιμων διορισμών για το σχολικό έτος 2014-15 και αφετέρου ο τελικός αριθμός των πιστώσεων που θα διατεθούν για αυτούς.

Παράλληλα, ο κ. Λοβέρδος για το μεγάλο πρόβλημα των κενών και την αντιμετώπισή του σημειώνει ότι στο ίδιο πλαίσιο πρόκειται να ολοκληρωθεί και η διαδικασία έγκρισης των πιστώσεων του τακτικού προϋπολογισμού, που αφορούν στις προσλήψεις αναπληρωτών για το 2014-15, ενώ παράλληλα θα γίνει προσπάθεια στελέχωσης των σχολείων με Ενιαίο Αναμορφωμένο Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ), καθώς και του ολοήμερου προγράμματος των δημοτικών μέσω του ΕΣΠΑ.

Ο υπουργός Παιδείας υπογραμμίζει ότι κατόπιν των ανωτέρω, εφόσον δοθεί η δυνατότητα πραγματοποίησης μόνιμων διορισμών για το σχολικό έτος 2014-15 και ανάλογα με τον αριθμό πιστώσεων που θα υπάρξουν, θα καταγραφούν τα υφιστάμενα οργανικά κενά σε περιοχές στις οποίες υπάρχει δυνατότητα πραγματοποίησής τους, προκειμένου η Δ/νση Προσωπικού Π/θμιας Εκπ/σης του ΥΠΑΙΘ να προβεί στην ολοκλήρωση της διαδικασίας των διορισμών..

Επίσης, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2014-15 αναμένεται η καταγραφή των λειτουργικών κενών από τις οικείες Δ/νσεις Εκπαίδευσης και η σχετική ενημέρωση της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας, η οποία κατόπιν αξιολόγησης του συνόλου των κενών και ανάλογα με τις υπάρχουσες πιστώσεις θα προβεί σε προσλήψεις εκπαιδευτικών για το σύνολο των σχολείων της κάθε Δ/νσης Εκπαίδευσης.

ip[
Exit mobile version