"Προτεραιότητα η ασφάλεια των παιδιών"

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔14/02/2019 - 11:11 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019 το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Πύργου, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Πύργου κ. Γαβρίλη Λιατσή. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής κ. Δημήτρης Μεσσαλάς και η διευθύντρια του τμήματος παιδείας κ. Σοφία Ζάγκλη.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΠΥΡΓΟΥ

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα του Δ.Σ. και τέθηκαν τα παρακάτω ζητήματα:
• Η αντισεισμική προστασία των σχολείων
• Τα κτηριακά προβλήματα των σχολείων
• Η ομαδική κλήτευση των νηπιαγωγών του Δήμου Πύργου για θέματα αρμοδιότητας του Δήμου
• Η καταβολή της 4ης δόσης στις σχολικές επιτροπές

Το Δ.Σ. εκφράζει την ικανοποίηση του για την άψογη συνεργασία με τον τομέα Παιδείας του Δήμου Πύργου και συγχαίρει τόσο τον κ. Μεσσαλά όσο και την κ. Ζάγκλη για την εξαιρετική δουλειά που έχει γίνει στα σχολεία μας.

Δεν φτάνουν όμως οι προσπάθειες του Δήμου ούτε τα σχέδια της Πολιτικής Προστασίας που έτσι και αλλιώς τα σχολεία μας διαθέτουν και επικαιροποιούν σε τακτά χρονικά διαστήματα (όπως υλοποίηση άσκησης σεισμού, καταμερισμός εργασιών την ώρα του σεισμού, σχεδιαγράμματα διαφυγής κ.α.) για να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των μαθητών και εκπαιδευτικών των σχολείων μας. Απαιτείται η πολιτεία να εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης και να ελέγξει όλα τα σχολικά κτήρια για θέματα στατικότητας και λειτουργικότητας.

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που ο Δήμος Πύργου συμμερίζεται τις ανησυχίες μας και ενώνουμε μαζί τις φωνές μας ώστε να θέσει η Πολιτεία ως πρώτη προτεραιότητα την ασφάλεια των παιδιών μας.

Loading...


  • europalso   ideascentral