«Πρωταθλητές» στην ανακύκλωση αναδείχτηκαν οι μαθητές του Νοτίου Τομέα Αθηνών συγκεντρώνοντας 95 τόνους χαρτί

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔01/03/2018 - 18:30 | Author: Newsroom Ipaidia

Οι μαθητές του Νοτίου Τομέα αναδείχθηκαν πρωταθλητές στην ανακύκλωση με 95 τόνων χαρτί. Η εκπαιδευτική κοινότητα αγκάλιασε το νέο μοντέλο της αυτο-διαχείρισης όσον αφορά τη μείωση των απορριμμάτων, σημειώνοντας θεαματικά αποτελέσματα περισυλλογής χαρτιού και άλλων ανακυκλώσιμων υλικών.

Δάσκαλοι, καθηγητές και μαθητές ανταποκρίνονται πλήρως στο πρόγραμμα «Έλα στον κύκλο μας» της Περιφέρειας Αττικής και του ΕΔΣΝΑ, ανακυκλώνοντας και επαναχρησιμοποιώντας φιλικά υλικά, όπως το χαρτί.

Ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Καπάταης χαρακτήρισε «ελπιδοφόρο» το γεγονός ότι «παίρνουν τα παιδιά μας την υπόθεση της ανακύκλωσης στα χέρια τους». Με την ευκαιρία συνεχάρη την εκπαιδευτική κοινότητα και όσους συνέβαλαν στην επιτυχία του προγράμματος σημειώνοντας ότι ο Νότιος Τομέας της Αθήνας αναδείχτηκε «πρωταθλητής» της ανακύκλωσης με 95 τόνους από το σύνολο των 324 τόνων δηλαδή περίπου το 1/3 επί της συνολικής ποσότητας της Αττικής.

Σημειώνεται ότι οι μαθητές/τριες με την καλύτερη απόδοση ήταν αυτοί/ές του Δήμου Αλίμου με 24.580 κιλά ανακυκλώσιμου υλικού, το υψηλότερο σε όλη την Αττική.

Loading...


  • europalso   ideascentral