Πρόταση για τις τοποθετήσεις – διαθέσεις των εκπαιδευτικών κοινών ειδικοτήτων ΔΕ και ΠΕ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔06/11/2017 - 11:29 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Δ.Ε. ΒΟΙΩΤΙΑΣ - ΓΝΩΣΗ -  ΕΜΠΕΙΡΙΑ –ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ – ΣΥΝΕΠΕΙΑ

 

Μετά την ολοκλήρωση των τοποθετήσεων - διαθέσεων των εκπαιδευτικών κοινών ειδικοτήτων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης  σε σχολικές μονάδες για την τρέχουσα σχολική χρονιά, παρατηρείται, σε αρκετές περιπτώσεις, το «παράδοξο» φαινόμενο:

 

  • Μόνιμος εκπαιδευτικός Δ.Ε. π.χ. κλάδου ΠΕ06 Αγγλικής Γλώσσας, με τόπο διαμονής και συμφερόντων τη Λιβαδειά μετακινείται - διατίθεται σε σχολική μονάδα Δ.Ε. στην περιοχή της Θήβας.

 

  • Αναπληρωτής εκπαιδευτικός ίδιου κλάδου ΠΕ06 Αγγλικής Γλώσσας, με τόπο διαμονής και συμφερόντων την Αθήνα προσλαμβάνεται στη Βοιωτία (Π.Ε.) και τοποθετείται σε σχολική μονάδα στην περιοχή Λιβαδειάς.

 

Σε μια περίοδο ιδιαίτερων οικονομικών δυσκολιών για όλους τους συναδέλφους, ένας καλύτερος και ευέλικτος σχεδιασμός διαχείρισης του διδακτικού προσωπικού (σε συνδυασμό και με την προβλεπόμενη κοινή συνεδρίαση ΠΥΣΔΕ - ΠΥΣΠΕ για τις  κοινές ειδικότητες) είναι απαραίτητος, ώστε να διασφαλιστούν οι βέλτιστες εργασιακές συνθήκες των συναδέλφων με έμφαση στην ελαχιστοποίηση των μετακινήσεων και των εξόδων τους.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ:

Οι εκπαιδευτικοί των κοινών ειδικοτήτων Δ.Ε. και Π.Ε.  - μετά την αρχική τοποθέτηση στην βαθμίδα τους -  να μπορούν να επιλέγουν και να διατίθενται στα εναπομείναντα κενά της άλλης βαθμίδας εκπαίδευσης στον τόπο συμφερόντων τους, πριν την πρόσληψη αναπληρωτών. Η διάθεσή τους να υλοποιείται, αμέσως μετά την αντικατάστασή τους από αναπληρωτές, σύμφωνα με την εκπαιδευτική νομοθεσία.

 

Καλούμε το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Βοιωτίας στην επόμενη συνεδρίασή του, την Τετάρτη 8/11/2017 να συμβάλλει με την απόφαση και τη δράση του στη δίκαιη επίλυση του προβλήματος. Να πραγματοποιήσει παρέμβαση στο ΠΥΣΔΕ Βοιωτίας και να συνεργαστεί με τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λιβαδειάς και Θήβας για την αντιμετώπιση των κοινών θεμάτων των εκπαιδευτικών Δ.Ε. και Π.Ε.

 

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: