Προτάσεις ΔΟΕ για διορισμούς και υπηρεσιακές μεταβολές

Προτάσεις της Δ.Ο.Ε. στην Επιτροπή για τους Διορισμούς – Υπηρεσιακές μεταβολές

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έχει τονίσει από την πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής για τους Διορισμούς – Υπηρεσιακές μεταβολές, ότι αυτό που έχει κυρίαρχη σημασία είναι η άμεση πραγματοποίηση όλων των διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η εκπαίδευση.

Δυστυχώς, ενώ βρισκόμαστε πριν την τρίτη συνεδρίαση της επιτροπής, η τακτική της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου επί του συγκεκριμένου ζητήματος μόνο ως παρελκυστική μπορεί να χαρακτηριστεί.Στα πλαίσια λειτουργίας της επιτροπής δεν πραγματοποιείται καμία συζήτηση επί του θέματος ενώ ταυτόχρονα ο Υπουργός Παιδείας εξαγγέλλει χιλιάδες διορισμούς για τα επόμενα χρόνια κάτι που δε συνδυάζεται με εγγραφή ανάλογου κονδυλίου στον προϋπολογισμό.

Θεωρούμε, δίχως καμία διάθεση μείωσης της σημασίας αλλαγών στο σύστημα υπηρεσιακών μεταβολών, πως η συζήτηση που εξελίσσεται έχει ήδη χάσει το βασικό της, όπως θα έρεπε να είναι, στόχο, την πραγματοποίηση δηλαδή μόνιμων διορισμών. Με αυτή τη βασικότατη επιφύλαξη καταθέτουμε τις προτάσεις μας σχετικά με τις υπηρεσιακές μεταβολές καταγγέλλοντας ταυτόχρονα την παντελή, όπως διαγράφεται, απουσία πολιτικής βούλησης για την επίλυση του σημαντικότατου ζητήματος των μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση.

Σε σχέση με τις υπηρεσιακές μεταβολές το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καταθέτει τις παρακάτω επισημάνσεις – προτάσεις:

Α’ Μεταθέσεις

Β΄ Αποσπάσεις

Στην Κατηγορία : ΠΑΙΔΕΙΑ
ip[
Exit mobile version