Προσχολική Αγωγή: Τέρμα η κοροϊδία με την εφαρμογή της Δίχρονης «α λα καρτ»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» – Από 2 ως 20 Μάη γίνονται οι εγγραφές στα Δημόσια Νηπιαγωγεία. Στις 23 Απρίλη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δημοσίευσε την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) με τους μόλις 184 Δήμους στους οποίους θα εφαρμοστεί η Δίχρονη Υποχρεωτική από το 2018 – 19! Με βάση αυτή την ΚΥΑ για άλλη μια φορά χιλιάδες προνήπια θα μείνουν απέξω από τα Δημόσια Νηπιαγωγεία!  Μεγάλοι Δήμοι, όπως Αθήνα, Θεσ/νίκη, Ηράκλειο, Πάτρα, όπως και οι δήμοι της περιοχής μας Ν.Ιωνία, Ν.Ηράκλειο, Μεταμόρφωση… δεν είναι στη Δίχρονη χτυπώντας φυσικά τα εργατόπαιδα.

Η Δίχρονη Προσχολική Αγωγή για την οποία χύθηκαν τόσα κροκοδείλια δάκρυα, δόθηκαν τόσες υποσχέσεις και συστάθηκαν τόσες (τριμερείς) επιτροπές ανά τη χώρα, αναβάλλεται και πάλι, αφού οι 184 Δήμοι στους οποίους ανακοινώθηκε ότι θα εφαρμοστεί αντιπροσωπεύουν μόλις το 32% του πληθυσμού! Σε όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής σε μόλις σε 10 από τους 66 Δήμους, που καλύπτουν το 8% (!) του πληθυσμού, θα υλοποιηθεί η Δίχρονη την επόμενη χρονιά. Αυτό είναι απαράδεκτο μια και μιλάμε για τη μεγαλύτερη σε πληθυσμό περιφέρεια της χώρας! Και σε αυτούς όμως τους Δήμους δεν έχει εξασφαλιστεί παντού η υποδομή και ισχύει κατά τον Υπ. Παιδείας το διπλό δίκτυο, δηλαδή επιλογή ανάμεσα σε παιδικούς σταθμούς (με κουπόνια-voucher, τροφεία) και Νηπιαγωγεία! Με βάση την ΚΥΑ, το ποσοστό των προνηπίων που δε θα είναι στη Δίχρονη ξεπερνάει το 75%!

Τώρα που αρχίζουν οι εγγραφές στα Νηπιαγωγεία (2-20/5) και κρίνεται πόσα προνήπια θα μπουν σ’ αυτά την επόμενη χρονιά, καλούμε σε Παράσταση Διαμαρτυρίας την Πέμπτη 3 Μάη στις 2 μ.μ. στο Υπ. Παιδείας και ζητάμε να παρθούν όλα τα μέτρα ώστε να εφαρμοστεί με παιδαγωγικούς όρους στους Δήμους που μπήκαν στη Δίχρονη αλλά και για να γίνουν άμεσα οι υποδομές να εφαρμοστεί και στους υπόλοιπους Δήμους πανελλαδικά, ενώ να εξασφαλιστεί και η πρόσβαση των μικρότερων παιδιών στους Παιδικούς Σταθμούς δωρεάν!

Συγκεκριμένα διεκδικούμε:

Όλες και όλοι στην Παράσταση Διαμαρτυρίας

την Πέμπτη 3 Μάη στις 2 μ.μ. στο Υπ. Παιδείας!

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                     Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ                                                          ΝΤΙΑΝΑ ΛΙΑΚΟΥ

 

ip[
Exit mobile version