Προσλήψεις αναπληρωτών στην Ειδική, Γενική Αγωγή, ΖΕΠ και ΔΥΕΠ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔18/09/2017 - 21:37 | Author: Newsroom Ipaidia

Ο ΠΑΣΑΔ ενημερώνει για στην Ειδική, Γενική Αγωγή, ΖΕΠ και ΔΥΕΠ ύστερα από συνάντηση που είχαν μέλη του ΠΑΣΑΔ με τα αρμόδια τμήματα του Υπουργείου Παιδείας:

Ειδική
Από τις 2300 πιστώσεις παράλληλης έφυγαν 1377 στην Α’ φαση και απέμειναν 923. Αυτές οι προσλήψεις θα γίνουν 1η Νοέμβρη.

500 πιστώσεις έχουν απομείνει για ΣΜΕΑΕ και ΤΕ οι οποίες μπορεί να φύγουν νωρίτερα (πριν την 1η Νοέμβρη), όταν έχουν τα αιτήματα για τα ολοήμερα ειδικά σχολεία.

Γενική
θα έχουμε όταν αποφασιστεί καθώς τα κενά είναι αρκετά και είναι εις γνώση του Υπουργείου.
Αυτό σημαίνει πως μπορεί να γίνουν και πριν την Γ΄ φάση αποσπάσεων.
Όπως έχουμε ξαναγράψει, στην Αττική πλέον δεν υπαρχουν πιστώσεις για προσλήψεις. Μέσω ΕΣΠΑ έχει μείνει διψήφιος αριθμός για όλες τις ειδικότητες πρωτοβάθμιας, κι όταν αυτές γίνουν θα πρέπει να ενισχυθούν κι από άλλο πρόγραμμα. Η όποια καθυστέρηση θα επιφέρει παραπάνω πιστώσεις, καθώς προσπαθούν να εξασφαλιστούν περισσότεροι ανθρωπομήνες.

Να προσθέσουμε εδώ πως πολλά είναι τα κενά σε ΠΕ 70 που εμφανίζονται στο πρωινό σχολείο, όχι μόνο στην Αττική αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

ΔΥΕΠ
Στις αρχές Οκτωβρίου αναμένεται η λειτουργία των ΔΥΕΠ κι ακολούθως και οι προσλήψεις. Η καθυστέρηση οφείλεται στο ότι φέτος η λειτουργία των ΔΥΕΠ θα πρέπει να γίνει με κοινή υπουργική απόφαση(υπουργείο οικονομικών) και αυτή είναι μία διαδικασία η οποία θα πάρει χρόνο. Να προσθέσουμε εδώ πως φέτος στις ΔΥΕΠ θα φοιτήσουν παιδιά τα οποία ΔΕΝ παρακολούθησαν πέρυσι το πρόγραμμα των προσφυγικών δομών, ενώ όσα απο αυτά έχουν βεβαίωση σπουδών απο πέρυσι θα φοιτήσουν στα τμήματα υποδοχής του πρωινού τμήματος.

ΖΕΠ
600 ήταν οι πιστώσεις για ΖΕΠ. Από αυτές απέμειναν, ύστερα και από την πρώτη φάση 350 για δασκάλους, από τις οποίες 5 θα δοθούν για κοινωνικούς λειτουργούς. Οι αναμένονται στα τέλη Οκτώβρη.

Τελευταίες ειδήσεις για

Loading...
  • europalso

    ideascentral