Προσλήψεις αναπληρωτών 2018: Ζούμε «μεγάλες» στιγμές!

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔05/09/2018 - 19:23 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Tο Υπουργείο Παιδείας όχι μόνον αγνόησε να εντάξει περιφέρειες με πλείστα κενά σε συναδέλφους κατά την α’ φάση των των αναπληρωτών στην Δευτεροβάθμια, αλλά συνεχίζει να προκαλεί, εντείνοντας παράλληλα την αγωνία χιλιάδων εκπαιδευτικών. Φαίνεται, τελικά, πως το μόνο μέλημα του Υπουργού ήταν και είναι να «στείλει» τον Πρωθυπουργό στην ΔΕΘ με το πακέτο των 18.000 προσλήψεων αναπληρωτών, που τελικά… ήσαν 16.000.

ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ  ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Και όχι μόνον…από τις 16.000 , οι 12.392 αφορούν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ενώ για την Δευτεροβάθμια ο κ. Υπουργός θεώρησε πως για το «πρώτο κτύπημα» του κουδουνιού είναι αρκετοί οι 3928 αναπληρωτές, εκ των οποίων οι 2212 στην ειδική αγωγή. Είναι, επομένως, αρκετοί οι 1716 συνάδελφοι για την Δευτεροβάθμια Γενική, ώστε να καλύψουν τα πολλαπλάσια οργανικά και λειτουργικά κενά! Γνώριζε όμως από την 1/9 όλες τις αναθέσεις με κάθε λεπτομέρεια στην επίσημη βάση δεδομένων του Υπουργείου (myschool). Επομένως ήξερε και όλα τα κενά σε κάθε σχολείο και σε κάθε περιφέρεια της Ελλάδας.

Στην Ζάκυνθο, για παράδειγμα, χρειάζονται 19 Φιλόλογοι και, δυστυχώς, στην α’ φάση προσελήφθησαν μόνον 9. Αλλά το Υπουργείο θα μεριμνήσει και γι’ αυτό… Μας έχει συνηθίσει πλέον… Μέχρι να γίνουν οι εκλογές την Άνοιξη του 2019, οι συνάδελφοι θα έχουν τοποθετηθεί… Έτσι, στις τελευταίες προεκλογικές εξαγγελίες, ο κ. Γαβρόγλου θα χαρίσει στον κ. Πρωθυπουργό άλλο ένα "καλπικο" δωράκι: "η σχολική χρονιά κύλησε ομαλά και… τα σχολεία έκλεισαν, για πρώτη φορά δίχως κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό!"

Loading...
  • europalso   ideascentral