Προκηρύχθηκαν 1.709 θέσεις για 1.786 διαθέσιμους εκπαιδευτικούς

Σε 1.709 ανέρχονται οι θέσεις που προκηρύχθηκαν για τους εκπαιδευτικούς που βρίσκονται στο καθεστώς της διαθεσιμότητας σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στη βουλή ο κ. Μητσοτάκης. Σύμφωνα με τα στοιχεία της απογραφής οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας, κατά τον Υπουργό φθάνουν τους 1.786.

1. Ανακοίνωση Νο6 (ΦΕΚ 3210/18.12.2013): Πρόσκληση για πλήρωση 233 θέσεων εκπαιδευτικών, σε δομές του Υπουργείου Παιδείας

2. Ανακοίνωση Νο8 (ΦΕΚ 3318/27.12.2013): Πρόσκληση για πλήρωση 925 θέσεων εκπαιδευτικών σε δομές δια βίου μάθησης και 150 βρεφονηπιοκόμοι σε παιδικούς σταθμούς δήμων.

3. Ανακοίνωση Νο10 (ΦΕΚ ) όπως τροποποιήθηκε (ΦΕΚ 662/18.3.2014): Πρόσκληση για πλήρωση 181 θέσεων εκπαιδευτικών διαφόρων ειδικοτήτων, 200 θέσεις νοσηλευτών στο Υπουργείο Υγείας και 20 θέσεις κοινωνικών λειτουργών στο Υπουργείο Εργασίας.

Στην απάντησή του ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει ότι πρόσφατα ψηφίστηκε από τη Βουλή το νομοσχέδιο με τίτλο “Διοικητικές απλουστεύσεις – καταργήσεις, συγχωνεύσεις νομικών προσώπων”, στο οποίο για να μην υπάρξει κανένα κώλυμα στη διαδικασία της κινητικότητας των προς μετάταξη/μεταφορά υπαλλήλων, περιλαμβάνεται νομοθετική ρύθμιση για την παράταση της διάρκειας του χρόνου διαθεσιμότητας προκειμένου να μην λύεται η σχέση εργασίας υπαλλήλου που περιλαμβάνεται στους πίνακες διάθεσης στους νέους φορείς υποδοχής.

Συγκεκριμένα, ο υπάλληλος δεν απολύεται στην περίπτωση που εντός του ως άνω χρονικού διαστήματος, α) έχει εκδοθεί η προβλεπόμενη στο άρθρο 91 του ίδιου ως άνω νόμου Ανακοίνωση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ο υπάλληλος έχει υποβάλλει σχετική αίτηση – υπεύθυνη δήλωση για μετάταξη/μεταφορά του, έως την έκδοση των τελικών πινάκων διάθεσης, υπό την προϋπόθεση ότι θα συμπεριληφθεί σε αυτούς ή β) αν εντός του ανωτέρω χρονικού διαστήματος έχουν εκδοθεί ήδη οριστικοί πίνακες διάθεσης από τους φορείς υποδοχής μέχρι της εκδόσεως του ΦΕΚ μεταφοράς του.

Καλόγηρος Βασίλειος

ip[
Exit mobile version