Πρόεδρος Π.Ε.Θ Κωνσταντίνος Σπαλιώρας: “Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε θεατές μιας μεθοδευμένης και συγκροτημένης επίθεσης σε βάρος του μαθήματος των Θρησκευτικών”

Η επιστολή «δώρο» που έστειλε ο ΚΑΙΡΟΣ στον υπουργό Παιδείας Ν. Φίλη, η σκληρή απάντηση της ΠΕΘ και τα σχέδια για αλλαγές στη διδασκαλία των θρησκευτικών, που προκαλούν κύμα σφοδρών αντιδράσεων.
Υπονοούμενα και για τα κονδύλια του ΕΣΠΑ.
Ο πρόεδρος της ΠΕΘ Κωνσταντίνος Σπαλιώρας υπήρξε καυστικός όσον αφορά τις τελευταίες εξαγγελίες του υπουργού Παιδείας. Έκανε λόγο για μεθοδευμένη και συγκροτημένη επίθεση εναντίον του μαθήματος των Θρησκευτικών,

αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Αναρωτιέται κανείς αν το όνομα και το πρόσωπο του Χριστού έχουν τεθεί υπό διωγμόν. Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε θεατές μιας μεθοδευμένης και συγκροτημένης επίθεσης σε βάρος του μαθήματος των Θρησκευτικών, έτσι όπως διδάσκεται σήμερα στο ελληνικό σχολείο. Τόσο από τη νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων όσο και από μια μικρή μερίδα συναδέλφων θεολόγων απαξιώνεται ο υφιστάμενος χαρακτήρας του μαθήματος με το πρόσχημα ότι είναι ομολογιακός – κατηχητικός».

ip[
Exit mobile version