Ποτάμι: μαθήματα κομματικοποίησης από το ΣΥΡΙΖΑ και στους Διευθυντές Εκπαίδευσης

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔26/01/2016 - 18:27 | Author: Newsroom Ipaidia

Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει μαθήματα κομματικοποίησης και στους Διευθυντές Εκπαίδευσης με την αμαρτωλή συνέντευξη.

Κανείς δεν εκπλήσσεται από τα αποτελέσματα για την εκλογή των Διευθυντών Εκπαίδευσης, καθώς από ότι φαίνεται λίγο πριν την επικύρωση των πινάκων, «σαρώνουν» τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ανά την επικράτεια, τα οποία κατόρθωσαν να «πρωτεύσουν».

Και μάλιστα η «επιτυχία» των προωθούμενων και φίλα προσκείμενων προς την κυβέρνηση υποψηφίων έγινε και με ανατροπή στο 3ο «ημίχρονο»… στο τελευταίο στάδιο της αξιολόγησης, την περίφημη συνέντευξη! Ναι αυτήν τη συνέντευξη που τον προηγούμενο Μάιο σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ κατακεραύνωνε και κατηγορούσε ως αμαρτωλή, και η οποία πλέον δια μέσω «βοσκήσιμων γαιών» έχει αγιοποιηθεί καθ’ ότι τώρα στην επιτροπή αξιολόγησης προεδρεύει ο κομματικός Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης.

Οι αντιδράσεις των ανθυποψηφίων για τα τελικά αποτελέσματα πολλές αφού υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες υποψήφιοι με διαφορά τουλάχιστον 3-4 θέσεων συνολικά από τα πρώτα δύο στάδια, αναρριχήθηκαν πρώτοι στην κατάταξη μετά τη μοριοδότηση της συνέντευξης. Και βέβαια αυτό δεν θα ήταν αξιοπερίεργο εάν στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων οι τελικώς πρωτεύσαντες υποψήφιοι δεν ήταν στελέχη ή φίλα προσκείμενοι στον ΣΥΡΙΖΑ.

Προφανώς η κυβέρνηση απρόσκοπτα συνεχίζει και δια μέσω των τοπικών κομματικών οργανώσεών της αλλά και τοπικών βουλευτών, την πλήρη κομματικοποίηση του δημοσίου και ειδικά του χώρου της εκπαίδευσης, μένοντας πιστή στην τακτική των προηγούμενων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Το ζήτημα των περίεργων ανατροπών και αλλαγών των αποτελεσμάτων κατάταξης των υποψηφίων Διευθυντών Εκπαίδευσης μετά τη συνέντευξη, έφερε στη Βουλή με ερώτηση του προς τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Φίλη, ο βουλευτής και υπεύθυνος Παιδείας του Ποταμιού κ. Γιώργος Μαυρωτάς.

Γιώργος Μαυρωτάς Βουλευτής Αττικής, Υπεύθυνος Παιδείας

Loading...
  • ideascentral

    europalso