Πώς οι εκπαιδευτικοί πέραν του διδακτικού τους έργου προάγουν ήθος και πολιτισμό στα παιδιά μας !

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔19/04/2016 - 20:38 | Author: Newsroom Ipaidia
Καλησπέρα σας,
είμαι εκπαιδευτικός στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αλιάρτου Βοιωτίας.
Σας στέλνω αυτό το μήνυμα για να σας δείξω το τι γίνεται σε ένα δημόσιο σχολείο.
Ειδικότερα, την εβδομάδα που μας πέρασε συμμετείχαμε στο πρόγραμμα «LetsdoitGreece».
Το πρόγραμμα αυτό είχε ως κεντρικό θέμα τον εθελοντισμό. Στο blog μας μπορείτε να βρείτε αναλυτικά τις δράσεις που έγιναν.
Από εκεί και πέρα θα πρέπει να αναφερθούν κι άλλες πολλές δράσεις του σχολείου μας, όπως είναι η δημιουργία δανειστικής βιβλιοθήκης, η εκθεση βιβλίου, η στείρωση και εμβολιασμός μιας σκυλίτσας που ουσιαστικά έχει υιοθετηθεί από το σχολείο μας, η κατασκευή γηπέδου με χλοοτάπητα (με χρήματα του Δήμου Αλιάρτου) κι άλλα πολλά.
Καλό είναι επομένως να δείχνουμε τις προσπάθειες που κάνουν οι εκπαιδευτικοί και να ενημερωθεί ο κάθε πολίτης αυτής της χώρας πως οι εκπαιδευτικοί (τουλάχιστον της α/θμιας εκπαίδευσης) πέραν του διδακτικού τους έργου αφιερώνουν χρόνο στο να προάγουν ήθος και πολιτισμό στα παιδιά μας.
Συμμετέχουμε σε δράσεις διδάσκοντας στα παιδιά την έννοια του εθελοντισμού, τα μαθαίνουμε να προστατεύουν το περιβάλλον, να αγαπούν τα ζώα, να σέβονται την ανθρώπινη οντότητα, κ.α. πολλά!!
Και νομίζω πως αυτό που κάνει το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αλιάρτου Βοιωτίας, το κάνουν πολλά σχολεία, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, με αγάπη, σεβασμό και αγκαλιάζοντας όλα τα παιδάκια!
Δειτε το ενδαιφέρον έργο των εκπαιδευτικών εδω
iPaideia.gr
Loading...


  • europalso   ideascentral