Πλαίσιο πάλης συντονιστικού 73 φοιτητικών συλλόγων

Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών Μ.Α.Σ. – ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΚΟΙΝΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ 73 ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ. ΠΕΜΠΤΗ 31.10 ΧΗΜΕΙΟ.  Χαιρετίζουμε το σημερινό πανελλαδικό, μαχητικό φοιτητικό συλλαλητήριο, τη μαζική συμμετοχή χιλιάδων φοιτητών από όλη τη χώρα. Χαιρετίζουμε, το αγωνιστικό σχέδιο κινητοποιήσεων των Φοιτητικών Συλλόγων που και τις προηγούμενες μέρες και σήμερα εξελίσσεται σε πολλές πόλεις της χώρας.

ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΟΣΟΥΣ ΣΑΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ! ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ! ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!
Δυναμώνοντας τον αγώνα μας κάνουμε κουρελόχαρτο το νόμο για την κατάργηση του ασύλου! Το οργανωμένο σχέδιο συκοφάντησης, καταστολής και τρομοκρατίας από την κυβέρνηση, τις διοικήσεις και τα στηρίγματα τους μέσα στις σχολές, ενάντια στον αγώνα μας αποδεικνύει τι πραγματικά φοβούνται: τον οργανωμένο, συλλογικό, μαζικό, μαχητικό αγώνα των φοιτητών που βάζει στο στόχαστρο την πολιτική τους. Γι αυτό σε κάθε κινητοποίηση μας υποδέχεται η αστυνομία, για αυτό προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο αγώνας μας είναι «παράνομος» ή αναποτελεσματικός.
Δεν υποχωρούμε! ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν ο ένας το έργο του άλλου γιατί και οι δυο υλοποιούν τις ίδιες κατευθύνσεις της ΕΕ που επιβάλουν η μόρφωση να είναι εμπόρευμα, οι φοιτητές πελάτες, τα πανεπιστήμια επιχειρήσεις και τα πτυχία μας απλά προσόντα που δεν θα κατοχυρώνουν κανένα δικαίωμα στο εργασιακό μας μέλλον. Η κυβέρνηση της ΝΔ νομίζει πως θα δεχτούμε να περνάει ανενόχλητη μέτρα που χτυπούν τις σπουδές, τη μόρφωση και το εργασιακό μας μέλλον. Ο ΣΥΡΙΖΑ ως προηγούμενη κυβέρνηση έχει σοβαρές ευθύνες για τη κατάσταση που σήμερα αντιμετωπίζουμε. Οι νόμοι Γαβρόγλου έβαλαν τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά, που διαμόρφωσαν πτυχία- φοιτητές- πανεπιστήμια πολλών κατηγοριών, αποσύνδεσαν ακόμα περισσότερο το πτυχίο από το επάγγελμα, έκαναν την πρώτη ισοτιμία πανεπιστημίων-κολλεγίων, δημιούργησαν τους ενεργούς-ανενεργούς φοιτητές, ενίσχυσαν το σχολείο ως εξεταστικό κέντρο, ενίσχυσαν την μαθητεία και δημιούργησαν τις διετείς σπουδές. . Δεν τσιμπάμε στη κοροϊδία των διοικήσεων που «νίπτουν τας χείρας τους» για τα προβλήματα που έχουμε και αποτελούν τους καλύτερους συνεργάτες αυτής και της προηγούμενης κυβέρνησης. Συμμετέχουν στη διαμόρφωση των προτάσεων που υποβαθμίζουν τις σπουδές μας.
Απέναντι σε όσους «ενωμένοι» σαρώνουν τα δικαιώματα μας… ενωμένοι παρατάσσουμε τις δυνάμεις μας!
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ, ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟΙ, ΠΙΟ ΜΑΧΗΤΙΚΑ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟ
• Μεταφέρουμε τη σημερινή πείρα και συζήτηση, το αγωνιστικό κλίμα, το κοινό πλαίσιο με βάση τις αποφάσεις των Συλλόγων μας σε κάθε πόλη, κάθε σχολή, κάθε Τμήμα, κάθε αμφιθέατρο!
• Μονιμοποιούμε τον κοινό συντονισμό των Φοιτητικών Συλλόγων σε κάθε πόλη.
• Συμμετέχουμε στα συλλαλητήρια στις 4/11 από κοινού με τους μαθητές κόντρα στα σχέδια της κυβέρνησης για την Εκπαίδευση.
• Οργανώνουμε νέα φοιτητικά συλλαλητήρια και κινητοποιήσεις σε κάθε πόλη την Πέμπτη 7/11
• Με νέο γύρο Γενικών Συνελεύσεων προετοιμάζουμε τον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου για να στείλουν οι φοιτητικοί σύλλογοι ακόμη μια φορά ηχηρό μήνυμα εναντίωσης στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ- ΝΑΤΟ- ΕΕ, στις επεμβάσεις, στην εμπλοκή της χώρας μας.
• Καλούμε στις σχολές μας Σωματεία εργαζομένων του κλάδου και της πόλης. Μαθαίνουμε τα δικαιώματα μας, ενημερωνόμαστε, συμπορευόμαστε με τους εργαζόμενους, μπλοκάρουμε τις αντιδραστικές αλλαγές που δρομολογεί η κυβέρνηση, διεκδικούμε δουλειά με δικαιώματα.
• Παίρνουμε μέτρα για τους συναδέλφους που έχουν κάνει αίτηση μετεγγραφής. Άμεσα πρόκειται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα. Απαιτούμε από διοικήσεις Τμημάτων , Ιδρυμάτων, Υπουργείο να γίνουν όλοι δεκτοί! Κινητοποιούμαστε, συγκροτούμε επιτροπές μετεγγραφέντων για την πλατιά ενημέρωση των φοιτητών.

ip[
Exit mobile version