Πέτσας – τηλεκπαίδευση: Σιγά σιγά λύνονται τα προβλήματα – Χρειάζεται υπομονή

Πέτσας – τηλεκπαίδευση: Σιγά σιγά λύνονται τα προβλήματα – Χρειάζεται υπομονή

Πέτσας τηλεκπαίδευση: «Τα θέματα που παρουσιάστηκαν την πρώτη μέρα για τα Δημοτικά επίσης ήταν ξανά θέμα της Ευρώπης, όπως στην Ολλανδία. Σιγά-σιγά και αυτά λύνονται. Χρειάζεται υπομονή», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σημείωσε ότι «αυτό που βλέπουμε τώρα, με τα χθεσινά και προχθεσινά στοιχεία, είναι ότι υπάρχει μια καλύτερη κατάσταση, ενδεχομένως, στη Θεσσαλονίκη, η οποία όμως δεν προχωρά τόσο γρήγορα στην αποκλιμάκωση» και προσέθεσε: «Θα εξακολουθήσουμε να έχουμε πίεση και την επόμενη εβδομάδα. Θα δούμε μέσα στην εβδομάδα που έρχεται ποιος πρέπει να είναι ο σχεδιασμός -επαναλαμβάνω – για σταδιακή άρση αυτών των μέτρων. Αλλά σε αυτή τη φάση πρέπει όλοι να δώσουμε τη μάχη να περιορίσουμε τον κορονοϊό».

Σε ό,τι αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα αρθούν οι περιορισμοί, ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι «ξεκινάμε από το πεδίο το οποίο έχει χαμηλότερο επιδημιολογικό φορτίο, όπως είναι τα σχολεία. Μετά το λιανεμπόριο και μετά τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως είναι η εστίαση». Επισήμανε, όμως, ότι «χρονοδιάγραμμα δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή, γιατί επικεντρωνόμαστε στη μάχη».

Για την τηλεκπαίδευση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι πρόκειται για “επανάσταση” που πριν από λίγο καιρό θα ήταν αδιανόητη. «Φυσικά και θα υπάρχουν προβλήματα τις πρώτες ημέρες. Σιγά-σιγά θα λυθούν. Τα προβλήματα με την πλατφόρμα ήταν θέμα του παρόχου, αφορούσαν όλη την Ευρώπη και αντιμετωπίστηκαν. Τα θέματα που παρουσιάστηκαν την πρώτη μέρα για τα Δημοτικά επίσης ήταν ξανά θέμα της Ευρώπης, όπως στην Ολλανδία. Σιγά-σιγά και αυτά λύνονται. Χρειάζεται υπομονή», υπογράμμισε. Σχετικά δε με την πρόσβαση και τον εξοπλισμό, ανέφερε ότι η σύνδεση είναι δωρεάν και πάνω από 90.000 tablets έχουν διανεμηθεί δωρεάν. «Προβλήματα θα υπάρχουν, αλλά θα επιλύονται», επανέλαβε και συνεχάρη εκπαιδευτικούς και μαθητές για την προσαρμογή τους στις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας.

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !