Περιφέρεια Αττικής: Σύμβαση με το ΤΕΙ Αθήνας για τις διατροφικές επιλογές των μαθητών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔02/04/2016 - 00:13 | Author: Newsroom Ipaidia

Σκοπός του ερευνητικού έργου, είναι η συμβολή στη διερεύνηση των αναγκών παιδιών και εφήβων σε θέματα διαχείρισης των διατροφικών επιλογών και η συγκριτική ερμηνεία των αποτελεσμάτων.

H εκπόνηση έρευνας για το «πρόγραμμα ευαισθητοποίησης της σχολικής κοινότητας στην ορθολογική διαχείριση διατροφικών επιλογών», είναι το αντικείμενο της προγραμματικής σύμβαση που συνυπέγραψαν η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου με τον αναπληρωτή πρόεδρο της Επιτροπής Διαχείρισης Ειδικού Λογαριασμού του Τ.Ε.Ι. Αθήνας Καθηγητή Δήμο Τριάντη, και με τον διευθυντή του Εργαστηρίου Ελέγχου Ποιότητας και Ασφάλειας Τροφίμων και Ποτών της Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής καθηγητή. Ιωάννη Τσάκνη.

Συγκεκριμένα, με τον προσδιορισμό των στόχων, την αναγνώριση της διαφοράς μεταξύ στόχων και της υπάρχουσας κατάστασης, την αξιολόγηση των προγραμμάτων επιμόρφωσης με τη χρήση κατάλληλων εργαλείων και ερωτηματολογίων για τις αναγκαίες μετρήσεις και με την ερμηνεία των συγκριτικών αποτελεσμάτων, επιδιώκεται να αποτυπωθούν οι πραγματικές ανάγκες της ομάδας στόχου και να προσδιοριστούν οι αποτελεσματικές ενέργειες που θα πρέπει να ληφθούν, ώστε να επιτευχθεί η ορθολογικότερη διαχείριση των διατροφικών τους επιλογών.

Ομάδα στόχου είναι οι μαθητές και ενδιάμεσες ομάδες οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι, μέσα από την ενημέρωση, καλούνται να ενεργοποιηθούν θετικά στη διαδικασία.

Το έργο θα εφαρμοστεί σε δύο σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δύο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από κάθε περιφερειακή ενότητα της Περιφέρειας Αττικής. Προς το τέλος της δράσης προβλέπεται η διοργάνωση ημερίδας για τη διάχυση των αποτελεσμάτων.

Loading...


  • europalso   ideascentral