ΠΑΣΣΔΕ: Εφαρμογή της πράξης νομοθετικού περιεχομένου για πληρωμή των ωρομίσθιων εκπαιδευτικών των ΣΔΕ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔15/06/2020 - 09:33 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συμβούλων και Ωρομισθίων Καθηγητών Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας (ΠΑ.Σ.Σ.Δ.Ε.) είναι αναγκασμένος να σας μεταφέρει για μία ακόμη φορά την αγωνία των ωρομισθίων εκπαιδευτών και συμβούλων των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.), σχετικά με το θέμα της πληρωμής της περιόδου από 11/3 έως 17/5, κατά την οποία τα Σ.Δ.Ε. παρέμειναν κλειστά με κρατική εντολή λόγω του COVID-19.

ΠΑΣΣΔΕ

Παρά το γεγονός ότι εκδόθηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου από τις 13/4/2020 (ΦΕΚ 84/Α/13-4-2020), σύμφωνα με την οποία θα πληρωθούν κανονικά οι ώρες που δεν έγιναν κατά την παραπάνω περίοδο, παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση στην υλοποίησή της, με συνέπεια να είμαστε η μοναδική κατηγορία εκπαιδευτικών που δεν έχουμε πληρωθεί για αυτήν την περίοδο.

Πιο συγκεκριμένα, αν και έχουν περάσει δύο μήνες από την έκδοση της συγκεκριμένης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, δεν έχει ακόμα εγκριθεί από την Διαχειριστική Αρχή του ΕΣΠΑ η εκταμίευση του κονδυλίου που απαιτείται για την πραγματοποίηση της πληρωμής για το επίμαχο διάστημα. Επιπλέον, δεν έχουμε καμία ενημέρωση σχετικά με το πόσος χρόνος ακόμα θα απαιτηθεί για αυτή την έγκριση. Τέλος, μπορεί να εκφράζεται η βεβαιότητα ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την έγκριση, όμως δεν υπάρχει καμία δέσμευση ότι θα πληρωθούμε σε περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν γίνει.
Ο ΠΑ.Σ.Σ.Δ.Ε. ζητάει από τη Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Ε.Ε.Κ.Δ.Β.Μ.), το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. και τη Διαχειριστική Αρχή:

1. Την επίσπευση της έγκρισης για την πληρωμή του διαστήματος από 11/3 έως 17/5 από την Διαχειριστική Αρχή του ΕΣΠΑ.
2. Σε περίπτωση που η Διαχειριστική Αρχή δεν δώσει την έγκρισή της, να καλυφθεί άμεσα η πληρωμή μας από τον κρατικό προϋπολογισμό.
3. Η Γ.Γ.Ε.Ε.Κ.Δ.Β.Μ. και το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. να δεσμευτούν γραπτώς εντός της επόμενης εβδομάδας ότι θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή μας για το διάστημα της υποχρεωτικής αναστολής λειτουργίας των Σ.Δ.Ε., είτε υπάρξει έγκριση της Διαχειριστικής Αρχής είτε όχι.
Σε αντίθετη περίπτωση ο ΠΑΣΣΔΕ θα καλέσει τους ωρομίσθιους εκπαιδευτές και συμβούλους των Σ.Δ.Ε. να αντιδράσουν άμεσα, δυναμικά και με κάθε πρόσφορο μέσο.
Ελπίζουμε ότι σε αυτές τις δύσκολες ημέρες που περνάει η Ελλάδα λόγω του COVID-19, η Γ.Γ.Ε.Ε.Κ.Δ.Β.Μ. και το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. θα συναισθανθούν ότι δεν είναι δυνατόν οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτές και οι σύμβουλοι των Σ.Δ.Ε. να παραμένουν ακόμα οι μόνοι απλήρωτοι εκπαιδευτικοί για την περίοδο της καραντίνας και να ικανοποιήσει τα απολύτως δίκαια αιτήματά μας.

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: