Παρέμβαση Νότη Μαριά Ευρωβουλευτή υπέρ των αναπληρωτών στην Ευρωβουλή

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔23/02/2019 - 09:37 | Author: Newsroom Ipaidia

Πλήρη στήριξη υπέρ των Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών Δασκάλων και Νηπιαγωγών παρείχε ο Ευρωβουλευτής και μέλος του ECR Group Καθηγητής Νότης Μαριάς μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες σήμερα Τετάρτη 20/2/2019.

Ο Νότης Μαριάς με την ιδιότητά του συντονιστή του ECR στην Επιτροπή Αναφορών είχε ήδη στηρίξει την Αναφορά της ΔΟΕ για τους Αναπληρωτές Εκπαιδευτικούς και την συνακόλουθη συμπερίληψή της στην Ημερήσια Διάταξη της Επιτροπής για συζήτηση τον Φεβρουάριο.

Στην τοποθέτησή του ο Νότης Μαριάς αφού κατήγγειλε την διαχρονική παραβίαση της Οδηγίας 1999/70/Ε.Κ. από τις διάφορες Ελληνικές κυβερνήσεις που είχε ως αποτέλεσμα τη συνεχή ομηρία των Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών Δασκάλων και Νηπιαγωγών, πρότεινε την άμεση παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη δικαίωση των 22.000 Αναπληρωτών και την μονιμοποίησή τους καθότι εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Επιπλέον ζήτησε την άρση κάθε μισθολογικής και άλλης διάκρισης εις βάρος των Αναπληρωτών σε σχέση με τα εργασιακά και λοιπά τους δικαιώματα.

Η Επιτροπή Αναφορών έκανε δεκτές τις προτάσεις του Νότη Μαριά οι οποίες ζητούσαν να μείνει ανοικτή η Αναφορά και να κληθεί η Ελληνική κυβέρνηση να μονιμοποιήσει τους 22.000 Αναπληρωτές Εκπαιδευτικούς Δάσκαλους και Νηπιαγωγούς που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες καθώς επίσης να σταματήσει του λοιπού κάθε διακριτική μεταχείριση σε βάρος τους στο πεδίο των εργασιακών και λοιπών δικαιωμάτων τους.

Loading...
  • europalso   ideascentral