Παραμένουν πάνω από 40 κενά στα σχολεία Πρωτοβάθμιας Ανατολικής Αττικής

ipaidia thumbnail

Το Δ.Σ του συλλόγου «Κ. Σωτηρίου» με την αιρετό Βιολέττα Πατέλη και τον αναπληρωτή αιρετό Χρήστο Κανδηλώρο καθώς και τον πρόεδρο της Ένωσης Γονέων Μαρκοπούλου και εκπρόσωπο της Ένωσης Γονέων Σαρωνικού  πραγματοποίησαν την Πέμπτη 12/10 παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Ανατολικής  Αττικής με κυρίαρχο θέμα τα κενά στα σχολεία, τη διάθεση ενισχυτικής διδασκαλίας βάσει των πραγματικών αναγκών του σχολείου, τη φοίτηση όλων των προσφυγοπαίδων που διαμένουν στο Λαύριο και των τμημάτων ΖΕΠ για ρομά, τη διαμόρφωση των προγραμμάτων χωρίς αναθέσεις σε παράλληλη στήριξη και την κάλυψή όλων των αιτημάτων παράλληλης  με προσλήψεις εκπαιδευτικών, την απαίτηση για πλήρη κάλυψη των Ολοήμερων αλλά και τις βελτιώσεις των αναπληρωτών.

Η Δ/ντρια ξεκίνησε δηλώνοντας ότι δεν καταλαβαίνει γιατί κάνουμε την παράσταση αφού μόλις ανακοινώθηκαν προσλήψεις !!!

Ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Μαρκοπούλου επιβεβαίωσε ότι στα περισσότερα σχολεία του Δήμου δε λειτουργούν πλήρως τα ολοήμερα ούτε η πρωινή ζώνη ενώ η μη κάλυψη των ολοήμερων οδηγεί τους γονείς να βρίσκουν άλλες λύσεις και έτσι θα συρρικνωθούν τα τμήματα ενώ αντίστοιχη είναι και η εικόνα στο δήμο Σαρωνικού.

Η Δ/ντρια και ο υπεύθυνος Εκπαιδευτικών θεμάτων μας ενημέρωσαν ότι με την έναρξη της σχολικής χρονιάς ζητήθηκαν  από το Υπουργείο όλα τα κενά. Στην Α΄ φάση προσλήψεων –τοποθετήσεων καλύφθηκαν όλα τα σχολεία σε δασκάλους –νηπιαγωγούς  άλλα προσλήφθηκαν λιγότεροι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων και γι΄ αυτό δεν καλύφθηκαν όλα. Δήλωσαν ακόμα ότι το υπουργείο ζήτησε από τη Δ/νση τα εναπομείναντα κενά ειδικοτήτων και ειδικής αγωγής και η Δ/νση τα ζητάει όλα ενώ αναμένουν προσλήψεις αναπληρωτών -ελπίζουν σύντομα- χωρίς να ξέρουν ούτε το χρόνο ούτε τον αριθμό που θα διατεθούν στην Αν Αττική.

Καταγγείλαμε ότι το Υπ.  Παιδείας συνειδητά καθυστερεί την πλήρη κάλυψη των κενών που ζητούνται γιατί προσπαθεί να επιβάλει de facto τις συγχωνεύσεις καταργήσεις τμημάτων και υπεράριθμα τμήματα αλλά και την κάλυψη των ωρών από άλλους εκπαιδευτικούς υλοποιώντας το σχέδιο των περικοπών – ελαχιστοποίηση των εκπαιδευτικών, που έχει συμφωνήσει με τον ΟΟΣΑ και την ΕΕ.

Καταγγείλαμε την αντιπαιδαγωγική λογιστική των ωρών που δε βλέπει εκπαιδευτικούς και διδακτικά αντικείμενα αλλά ώρες και επιβάλει την κάλυψη των ωρών ειδικοτήτων από άλλους εκπαιδευτικούς μη ειδικότητας. Εκτός από τις ελλείψεις εικαστικών, μουσικής και θεατρολογίας πολλαπλασιάστηκαν και οι ελλείψεις γυμναστών μ αποτέλεσμα να ανατίθενται οι ώρες των γυμναστών σε δασκάλους σε πάνω από 10 σχολεία στο σύλλογο μας (σχεδόν το 1/3 των σχολείων) τουλάχιστον 7 κενά !!!

Επισημάναμε τις ευθύνες της Δ/νσης γιατί :

ip[
Exit mobile version