Πανεπιστήμιο στη Στερεά Ελλάδα ζήτησε ο Μπακογιάννης από τον Γαβρόγλου

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔27/06/2018 - 21:37 | Author: Newsroom Ipaidia

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας τόνισε πως η περιοχή έχει αδικηθεί αναφορικά με τον σχεδιασμό του χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και ζήτησε διάλογο προκειμένου να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση από όλους τους φορείς

«Δεν ζητάμε ρουσφέτι για το » είπε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης απευθυνόμενος στον Υπουργό Παιδείας κ.Γαβρόγλου κατά τη διάρκεια συζήτησης στα Ψαχνά της πρότασης του ΕΚΠΑ για συνένωση των Τμημάτων του ΤΕΙ Στερεάς με το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο.

"Στην Στερεά Ελλάδα δεν ζητάμε ρουσφέτι για το Πανεπιστήμιο, δεν είμαστε της λογικής "δώσε και σε μένα μπάρμπα" είπε ο Περιφερειάρχης ζητώντας από τον Υπουργό Παιδείας να μην δημιουργούνται τετελεσμένα.

Ο κος Μπακογιάννης επανέλαβε για μια ακόμη φορά την ανάγκη διαλόγου για το Πανεπιστήμιο Στερεάς αλλά και το αίτημα του για την ίδρυση Πανεπιστημίου στη Στερεά Ελλάδα.

«Χαίρομαι πολύ που ήταν σήμερα εδώ ο Υπουργός, κ.Γαβρόγλου, για να ακούσει αυτά που πρέπει. Η Στερεά Ελλάδα δεν ζητά ρουσφέτι, δεν είναι της λογικής «δώσε και σε μένα μπάρμπα». Είναι η μοναδική περιφέρεια χωρίς πανεπιστήμιο. Το ζητάμε για να δημιουργήσουμε ένα φρένο στην ερήμωση, τη φτώχεια και την μετανάστευση των νέων. Κάνουμε προτάσεις και το μόνο που ζητάμε είναι ο διάλογος. Όλοι μαζί στο ίδιο τραπέζι για να καταλάβουν επιτέλους την αναγκαιότητα του πανεπιστημίου. Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει, αλλά εμείς επιμένουμε. Γιατί πρέπει να αποφασίσουμε τι θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας. Γιατί λειτουργούμε με γνώμονα τις επόμενες γενιές και όχι τις επόμενες εκλογές" είπε ο κ.Μπακογιάννης.

Loading...
  • europalso   ideascentral