: Υποχρεωτική θα είναι η χρήση και στα , μετά τα νηπιαγωγεία και τα σχολεία. Όσοι φοιτητές δεν την φορούν θα βλέπουν την έξοδο από το πανεπιστημιακό κτίριο και αν αρνηθούν να αποχωρήσουν θα παραπέμπονται αρμοδίως για εκτέλεση πειθαρχικού παραπτώματος.

 

στα ΑΕΙ

Την ίδια στιγμή τρία κρούσματα σε εκπαιδευτικούς προκαλούν έντονο προβληματισμό λίγες μόλις ημέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία.

Η πλήρης επαναλειτουργία των πανεπιστημίων της χώρας ξεκινά με υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους αλλά και με αποστάσεις.

Κυρώσεις για τη μη χρήση μάσκας

Οι που θα εμφανιστούν χωρίς μάσκα σε μάθημα θα βλέπουν την έξοδο της αίθουσας και αν αρνηθούν να αποχωρήσουν θα παραπέμπονται αρμοδίως για την εκτέλεση πειθαρχικού παραπτώματος.

Το ανώτατο όριο ατόμων στα αμφιθέατρα θα είναι 50 άτομα και 30 σε εργαστήρια και κλινικές ασκήσεις

Κρούσματα σε εκπαιδευτικούς

Τρία κρούσματα σε εκπαιδευτικούς που παρουσιάστηκαν στις θέσεις τους 1η Σεπτεμβρίου και στη συνέχεια διαγνώστηκαν θετικοί στον κοροναϊό προκαλούν έντονο προβληματισμό λίγες μέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία καθώς δεν υπάρχει πρόβλεψη για μαζικά τεστ στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Δυο μέρες μετά τη γνωστοποίηση του θετικού τεστ σε δάσκαλο σχολείου της Καλλιθέας οι συνάδελφοι του συνέχισαν να πηγαίνουν στην εργασία τους αναζητώντας μάταια σαφείς οδηγίες από τους αρμόδιους σύμφωνα με τις καταγγελίες.

Οι αποστάσεις δεν θα είναι εύκολο να τηρηθούν σε τάξεις με περισσότερους από 20 μαθητές όπως συμβαίνει στο 60% των τμημάτων γενικής παιδείας σε όλη τη χώρα .Την ίδια ώρα βρεφικοί και προνηπιακοί σταθμοί που λειτουργούν από την πρώτη Σεπτεμβρίου δείχνουν το δρόμο για την αντιμετώπιση των δύσκολων συνθηκών που επιβάλει η πανδημία στα σχολεία.

Μάσκες αντισηπτικά και 600.000 παγούρια δωρεά του ιδρύματος Λασκαρίδη θα διανεμηθούν στους μαθητές όλης της χώρας την επόμενη εβδομάδα.

Διαβάστε ακόμη: