Πανελλήνιο Συνέδριο «Η Δημιουργικότητα και η Καινοτομία στην εκπαιδευτική πράξη: με αφετηρία τη μακρόχρονη εμπειρία των Πειραματικών Πρότυπων Σχολείων»

Στις 2, 3 & 4 Νοεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε το Πανελλήνιο Συνέδριο «Η Δημιουργικότητα και η Καινοτομία στην εκπαιδευτική πράξη: με αφετηρία τη μακρόχρονη εμπειρία των Πειραματικών & Πρότυπων Σχολείων».

Το Συνέδριο συνδιοργάνωσαν: το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, η Διοικούσα Επιτροπή Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων και το Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Ε.Κ.Π.Α.

Την πρώτη ημέρα του συνεδρίου χαιρετισμούς απεύθυναν ο κ. Γεράσιμος Κουζέλης, Πρόεδρος του ΙΕΠ, ο κ.Δημήτριος Ψύλλος (Πρόεδρος της ΔΕΠΠΣ), η κ.Δήμητρα Μακρυνιώτη (Πρόεδρος του ΤΕΑΠΗ-ΕΚΠΑ). Κεντρικοί ομιλητές ήταν: ο κ.Παύλος Χαραμής (Αντιπρόεδρος του ΙΕΠ), η κ. Καλλιρρόη Παπαδοπούλου, επίκουρη καθηγήτρια ΤΕΑΠΗ-ΕΚΠΑ), ο κ.Αλιβίζος Σοφός, Πρόεδρος του ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Αιγαίου, και η κ. Ευστρατία Σοφού, λέκτορας του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Τη δεύτερη ημέρα στην ολομέλεια του συνεδρίου μίλησε η κ. Χρύσα Σοφιανοπούλου, επίκουρη καθηγήτρια του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεματικής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με συζήτηση στρογγυλής τράπεζας, στην οποία έλαβαν μέρος: ο κ. Γεράσιμος Κουζέλης, ο κ. Δημήτριος Ψύλλος, ο κ. Βασίλειος Τσελφές (ομότιμος καθηγητής του ΤΕΑΠΗ-ΕΚΠΑ και μέλος της ΔΕΠΠΣ) και ο κ. Ιωάννης Ρουσσάκης (επίκουρος καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μέλος του ΔΣ του ΙΕΠ).

Πρόθεση των διοργανωτών/διοργανωτριών είναι το Συνέδριο να αποκτήσει μόνιμο χαρακτήρα (με διοργάνωση ετήσια ή διετή) και κυρίως να αποτελέσει έναυσμα για την προώθηση της καινοτομίας και της δημιουργικότητας στον χώρο της εκπαίδευσης. Σκοπός είναι η υποστήριξη των εκπαιδευτικών που επιθυμούν να ακολουθήσουν καινοτόμες διαδρομές και η διάχυση αντίστοιχων καλών πρακτικών στα σχολεία.

ip[
Exit mobile version