Πανελλήνιες: Η Υφυπουργός Παιδείας για τη ρύθμιση για υποψήφιους με συνδρομο ASPERGER

ipaidia thumbnail

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Μ. ΤΖΟΥΦΗ ΣΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΟΣΓΚΑμεΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ASPERGER ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠ/ΣΗ

Η ΠΟΣΓΚΑμεΑ έλαβε από το γραφείο της Υφυπουργού Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, κας Μ. Τζούφη απάντηση στην υπ’αρ. πρωτ. 151/25-05-2018 επιστολή-αίτημά της για τη συμπερίληψη των μαθητών με Υψηλής Λειτουργικότητας Διαταραχή του Αυτιστικού Φάσματος /Σύνδρομο Asperger στη Νομοθετική ρύθμιση για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση των ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις.

Επίσης, επισημάνθηκε ότι σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας που θα κατατεθεί στην Βουλή προς ψήφιση, έχει συμπεριληφθεί διάταξη (άρθρο 119 του ν/σ) σύμφωνα με την οποία προβλέπεται ότι : «Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εθνικής Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Υγείας, η οποία εκδίδεται μετά από πρόταση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (Κε.Σ.Υ.), είναι δυνατή η τροποποίηση των κατηγοριών των υποψηφίων που εμπίπτουν στην πρώτη παράγραφο του παρόντος άρθρου, δια της προσθήκης ή αφαίρεσης κατηγοριών».

ip[
Exit mobile version