Πανελλήνιες: “Για όσους είπαν πως δε μπορείς”

Είναι αλήθεια πως σε κάθε περίοδο της ζωής μας,σε κάθε μας προσπάθεια και σε κάθε μας κίνηση θα υπάρξουν άνθρωποι που είτε θα πιστέψουν σε εμάς είτε όχι. Άλλοι θα μας ενθαρρύνουν,θα επενδύσουν στις σκέψεις,τις ιδέες και τα όνειρα μας και άλλοι θα αμφισβητήσουν τις δυνατότητες μας,θα θελήσουν να μας προσγειώσουν στην στυγνή για αυτούς πραγματικότητα πολλές φορές με το πιο δυσάρεστο τρόπο.

Μέσα από αυτό το κείμενο θα ήθελα να εστιάσω σε εσένα και τη δεύτερη κατηγορία ανθρώπων που πιθανώς να στάθηκαν ή να στέκονται εμπόδιο στον αγώνα σου, να διώχνουν τις ελπίδες σου για ένα καλύτερο αύριο και να σε απομακρύνουν από το πραγματικό σου στόχο,από αυτό που πάντα λαχταρούσες να κάνεις στη ζωή σου. Πολλές φορές θα ακούσεις πως δεν είσαι αρκετά ικανός να φέρεις εις πέρας μια απλή εργασία,να ασχοληθείς με ένα περίπλοκο- ιδιαίτερα απαιτητικό επάγγελμα όπως αυτό του γιατρού ή του δικηγόρου , με ένα επάγγελμα που δε σου εξασφαλίζει μια μόνιμη θέση εργασίας όπως αυτό του παιδαγωγού- στις μέρες μας τουλάχιστον, γιατί ποιος μπορεί να προβλέψει και τι θα συμβαίνει σε δέκα χρόνια- με μια εργασία που απαιτεί διοικητικές ικανότητες, γερό στομάχι,μαθηματικούς υπολογισμούς για μεγάλα μυαλά, οργανωτικότητα και αφοσίωση. Και φυσικά ειδικά στην χώρα αυτή,την όμορφη Ελλάδα, που ο δρόμος της επαγγελματικής αποκατάστασης φαντάζει όλο και πιο δύσβατος. Σε μία χώρα στην οποία για όσους είπαν πως δε μπορείς κυριαρχεί η εξής νοοτροπία:

Η 22χρονη πατρινή Ευγενία Π. είναι fashion blogger ενώ παράλληλα σπουδάζει νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασχολείται με τη ποίηση.Η Ευγενία έχει ήδη κατακτήσει 11 βραβεία σε πανελλήνιους και πανευρωπαικούς διαγωνισμούς ποίησης, αρθρογραφεί περί μόδας σε πολύ γνωστά ελληνικά site και συνεχώς φροντίζει να μεγαλώνει η παρέα του δικού της διαδικτυακού κόσμου FashiON you.     Χωρίς να παραμελεί την αγάπη της για τις νομικές σπουδές αναμφίβολα έχει καταφέρει σε άριστο βαθμό να τις  συνδυάσει με το ποιητικό της ταλέντο και το ενδιαφέρον της για τη μόδα και θα συνεχίσει. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ”Η μεγάλη μου αγάπη, όπως σχεδόν κάθε γυναίκας άλλωστε είναι η μόδα, η ποίηση των υφασμάτων, οι νόμοι των σχεδίων, των χρωμάτων.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι κατάφεραν να πετύχουν τους στόχους και τις επιδιώξεις τους, έχουν σίγουρα πραγματοποιήσει ένα μέρος των ονείρων τους και αποτελούν ζωντανό παράδειγμα σχετικά με το ότι τίποτα μα τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο αρκεί να υπάρχει θέληση και αγάπη γι’ αυτό που κάνεις.Δε θα σου πει ποτέ κανείς πως όλα είναι όμορφα και ρόδινα όμως αυτό είναι το πρόβλημα!Δε χρειάζεται να σε διαβεβαιώσει κάποιος για το τι μπορείς να κάνεις και μέχρι που μπορείς να φτάσεις!Κυνήγησε το!Ανακάλυψε μόνος το δρόμο σου και όταν φτάσεις στο σημείο που θα αναγνωρίζεις την αξία και τις δυνατότητες σου τότε και εσύ,όπως όλοι αυτοί οι άνθρωποι, θα έχεις πετύχει.Για μένα θα έχεις πετύχει.

Σ.Κ

ip[
Exit mobile version