Πανελλαδικές για εισαγωγή στα ΑΕΙ έως το 2028

Πανελλήνιες 2020: Τι θα ισχύσει για όσους επιλέξουν το παλιό σύστημα - Εγκύκλιος

 Η κυβέρνηση επενδύει στις για την στα , στέλνοντας ουσιαστικά στις ελληνικές καλένδες τη δέσμευσή της περί κατάργησής τους. Συνολικά 1.410.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ (1.137.096,77 χωρίς τον φόρο) θα δοθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την αγορά νέου συστήματος μετάδοσης θεμάτων για τη διοργάνωση .

Το νέο σύστημα θα τεθεί σε εφαρμογή από το 2019, ενώ για τη συντήρηση του υπάρχοντος συστήματος VPI είχε προκηρυχθεί άλλος, μικρότερος διαγωνισμός.

Εξοπλισμός 1.400 σημείων

Οπως ανέφερε χθες στην «Καθημερινή» ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Γεώργιος Αγγελόπουλος, η ανανέωση του κρίθηκε απαραίτητη καθώς το σημερινό είναι άνω της δεκαετίας. Ο διαγωνισμός χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και ο ανάδοχος θα είναι ένας. Θα καλύψει κάθε είδους εξετάσεις του υπουργείου Παιδείας αλλά και του ΑΣΕΠ. Δεν αφορά μόνο τον εξοπλισμό της κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου, αλλά και τον εξοπλισμό συνολικά 1.400 σημείων (τερματικά σημεία, εξεταστικά κέντρα, διευθύνσεις δευτεροβάθμιας), μεταξύ των οποίων και δυσπρόσιτα μέρη. Το μεγαλύτερο μέρος του έργου είναι ο εξοπλισμός.

Καλύπτει, όμως, και υπηρεσίες όπως αποστολή και τοποθέτηση του εξοπλισμού, εκπαίδευση του προσωπικού και συντήρηση του εξοπλισμού για πέντε χρόνια.

Βεβαίως, την 1η Μαρτίου ολοκληρώθηκε η προθεσμία ενός μήνα που είχε δοθεί για τη συντήρηση του υπάρχοντος συστήματος, με το οποίο θα διενεργηθούν οι φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις. Το κόστος του διαγωνισμού αυτού είναι 277.372 ευρώ με ΦΠΑ (223.687 χωρίς τον φόρο). «Στόχος είναι ένα ισχυρό και ασφαλές σύστημα. Οι είναι η πιο αδιάβλητη διαδικασία», τονίζει ο κ. Αγγελόπουλος, προσθέτοντας ευλόγως ότι «ο διαγωνισμός χρηματοδοτείται ως επένδυση».

ip[
Exit mobile version