Πανελλήνιες 2016: Πρώτες εκτιμήσεις για τους βαθμούς

Εκπαιδευτικοί και βαθμολογητές με βάση τα θέματα στην πλειονότητα των μαθημάτων εκτιμούν ότι οι επιδόσεις των υποψηφίων κινούνται στα ίδια με τα περσινά επίπεδα.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις τελείωσαν και πλέον το ενδιαφέρον των υποψηφίων εστιάζεται στις βαθμολογίες, που θα αποτελέσουν την «πυξίδα» για την συμπλήρωση του μηχανογραφικού και βεβαίως ένα από τα «βαρόμετρα» για το πως θα κινηθούν οι βάσεις.

Εκπαιδευτικοί και βαθμολογητές με βάση τα θέματα στην πλειονότητα των μαθημάτων εκτιμούν ότι οι επιδόσεις των υποψηφίων κινούνται στα ίδια με τα περσινά επίπεδα.

Σε σύγκριση με την περσινή χρονιά τα θέματα των φετινών εξετάσεων δεν φάνηκε να δυσκολεύουν τους υποψηφίους. Αυτό πρακτικά εκτιμάται ότι θα φανεί στις βαθμολογικές επιδόσεις που θα ανακοινωθούν μέσα στον Ιούνιο.

Τα μαθήματα που δυσκόλεψαν φέτος τους υποψήφιους και θα έχουν σχετικά μεγάλα ποσοστά αποτυχίας αναμένεται να είναι τα Μαθηματικά, τα Αρχαία, η Ιστορία και η Βιολογία. Ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση τα ποσοστά υποψηφίων με βαθμούς κάτω από τη βάση σε σχέση με πέρσι θα είναι μικρότερα.


Αναφορικά με τις επιλογές των υποψηφίων, οι υψηλόβαθμες σχολές της Νομικής, των Φιλολογιών και της Ψυχολογίας εκτιμάται ότι θα μείνουν στάσιμες ή θα σημειώσουν μικρή πτώση.

Οι σχολές του Πολυτεχνείου και οι Φυσικομαθηματικές θα έχουν και αυτές πτωτική πορεία, ενώ μόνο οι Στρατιωτικές σχολές και τα τμήματα των σχολών για τα Σώματα Ασφαλείας και την Πυροσβεστική αποτελούν διαχρονικά ασφαλές «καταφύγιο» επαγγελματικής αποκατάστασης των υποψηφίων.

Ο ανταγωνισμός για μια θέση στις λεγόμενες περιζήτητες σχολές θα είναι και πάλι μεγάλος ενώ για τις περισσότερες χαμηλόβαθμες σχολές όλων των Πεδίων θα ισχύσει το ότι θα γίνουν πιο απαιτητικές στις βάσεις εισαγωγής τους, ενώ στα περισσότερα Πεδία, οι μεσαίες σχολές θα έχουν μικρή αύξηση ή θα παραμείνουν στα περσινά επίπεδα.

Σχετικά με το φετινό αριθμό των εισακτέων στα ΑΕΙ για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 αυτός είναι αυξημένος κατά 1.640 θέσεις λόγω της αύξησης που σημειώνεται στους εισακτέους των ΤΕΙ, ενώ στα Πανεπιστήμια έχουμε μικρή μείωση 345 θέσεων.

Στην πλειονότητα των Τμημάτων ο αριθμός των εισακτέων παρέμεινε αμετάβλητος, αν και αυτό αφορά κυρίως τα Πανεπιστήμια και όχι τα ΤΕΙ. Συγκεκριμένα σε 232 Τμήματα ο αριθμός δεν άλλαξε συγκριτικά με το 2015-2016, ενώ αύξηση εισακτέων έχουμε σε 161 Τμήματα με τα 117 εξ αυτών να είναι Τμήματα των ΤΕΙ και μείωση σε 50 Τμήματα

Στην Κατηγορία : ΠΑΙΔΕΙΑ
ip[
Exit mobile version