Πανελλαδικές 2015 Τα εξεταστικά κέντρα σε Κεντρική Μακεδονία, Κρήτη και Δυτική Ελλάδα

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔11/04/2015 - 13:22 | Author: Newsroom Ipaidia

Πανελλαδικές 2015 Τα εξεταστικά κέντρα σε Κεντρική Μακεδονία, Κρήτη και Δυτική Ελλάδα

Στον ρυθμό των πανελλαδικών εξετάσεων κινούνται οι υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας καθώς λίγες εβδομάδες μετά το Πάσχα ξεκινούν οι πανελλαδικές εξετάσεις του 2015.

Ήδη σε ορισμένες περιοχές έχει γίνει η ανακοίνωση των σχολείων που θα λειτουργήσουν ως εξεταστικά κέντρα.

Να σημειώσουμε ότι το Υπουργείο Παιδείας σε εγκύκλιό του ενημερώνει ότι για εκπαιδευτικούς και παιδαγωγικούς λόγους είναι χρήσιμο όπως οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με τους Διευθυντές Δ.Ε., διερευνήσουν τη δυνατότητα σύμπτυξης των εξεταστικών κέντρων (Ε.Κ.), όπου αυτό είναι εφικτό. Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα πρέπει να δημιουργηθούν προβλήματα στους υποψήφιους και να διαταραχθεί η εξεταστική διαδικασία. Όπου τυχόν συμπτυχθούν Ε.Κ., ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων σε κάθε κέντρο θα πρέπει να παραμείνει διαχειρίσιμος και περιορισμένος για πρακτικούς και παιδαγωγικούς λόγους.

Εφόσον ο αριθμός των μαθητών της τελευταίας τάξης ΓΕΛ που εξετάζονται γραπτά είναι σχετικά μικρός, ο Περιφερειακός Δ/ντής Εκπ/σης, συνεκτιμώντας τις συγκοινωνιακές και λοιπές συνθήκες καθώς και όσα είχαν ληφθεί υπόψη το προηγούμενο έτος για το ίδιο θέμα για την ομαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή των εξετάσεων, μπορεί με ευθύνη του να ορίζει το πλησιέστερο Γενικό Λύκειο ως εξεταστικό κέντρο για τους μαθητές των Λυκείων ή των Λυκειακών αυτών τάξεων. Η επιλογή αυτή ενδείκνυται κυρίως για να διαφυλαχθεί στον μέγιστο δυνατό βαθμό το αδιάβλητο των εξετάσεων.

Τα παραπάνω αναφέρονται και στην εγκύκλιο του 2013 αλλά και σε αυτή του 2014 και δεν αποτελούν εντολή για συμπτύξεις Εξεταστικών Κέντρων αφού τονίζεται ότι «σε καμία περίπτωση όμως δεν θα πρέπει να δημιουργηθούν προβλήματα στους υποψήφιους και να διαταραχθεί η εξεταστική διαδικασία».

Στην Κεντρική Μακεδονία και συγκεκριμένα στις δυο Διευθύνσεις Εκπαίδευσης διαπιστώνουμε ότι αυξήθηκαν τα εξεταστικά κέντρα καθώς τα 83 Ε.Κ του 2014 έγιναν 89 ενώ και για τα ΕΠΑΛ, σε πανελλαδικό επίπεδο, διαπιστώνουμε ότι ο αριθμός των εξεταστικών κέντρων είναι ο ίδιος με αυτόν του 2014.

Όσον αφορά τις άλλες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της Κεντρικής Μακεδονίας ο αριθμός τους είναι ο ίδιος με αυτόν του 2014 με εξαίρεση το Κιλκίς όπου έχουμε 4 εξεταστικά κέντρα αντί για 3 καθώς θα λειτουργήσει εξεταστικό κέντρο και στην Αξιούπολη.

Τα εξεταστικά κέντρα ανακοινώθηκαν και για τις τέσσερις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της Κρήτης όπου επίσης διαπιστώνουμε ότι ο αριθμός τους είναι αυξημένος κατά 1 εξεταστικό κέντρο στη ΔΔΕ Ηρακλείου.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Καλόγηρος Βασίλειος

news.gr

Loading...


  • europalso   ideascentral