«Όχι στο ξήλωμα των αρμοδιοτήτων των Συμβουλίων Ιδρύματος»

Το Ποτάμι κατέθεσε τροπολογία στο Σχέδιο Νόμου «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις»

Η συγκεκριμένη βελτιωτική τροπολογία είναι σύμφωνη με την ισχύουσα νομοθεσία καθώς το Συμβούλιο Ιδρύματος είναι το αρμόδιο όργανο για την έγκριση του ετήσιου τακτικού οικονομικού προϋπολογισμού και των τροποποιήσεών του, του τελικού οικονομικού απολογισμού του ιδρύματος, καθώς και του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων που αφορά ένα ίδρυμα.

Το Ποτάμι στηρίζει εξαρχής τον θεσμικά κατοχυρωμένο και σημαντικό ρόλο των Συμβουλίων Ιδρυμάτων των ΑΕΙ αναγνωρίζοντας την ανιδιοτελή προσπάθεια και αφιλοκερδή προσφορά τους στη βελτίωση των Πανεπιστημίων της χώρας καθώς και το εγνωσμένο κύρος των μελών τους. Αντιστέκεται στις διαρκείς προσπάθειες της κυβέρνησης να τα απαξιώσει (κι εν τέλει να τα καταργήσει) είτε με νομοθετικές πρωτοβουλίες είτε με απαξιωτικές και προσβλητικές δηλώσεις στις οποίες έχουν προβεί διαδοχικά οι Υπουργοί Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ εδώ και ένα χρόνο.

Ο θεσμός των Συμβουλίων Ιδρύματος μπορεί και πρέπει να συμβάλει στο αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων ως ένας απαραίτητος κρίκος ελέγχου, λογοδοσίας, διαφάνειας και διασύνδεσης με την κοινωνία.

Στην Κατηγορία : ΠΑΙΔΕΙΑ
ip[
Exit mobile version