"Όλοι στην απεργία και το συλλαλητήριο στις 17/1"

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔16/01/2019 - 10:00 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Χαιρετίζουμε τη μεγαλειώδη πορεία που ξεκίνησε από τα Προπύλαια μέχρι το Σύνταγμα. Ήταν η μεγαλύτερη από όλες τις προηγούμενες κινητοποιήσεις σε συμμετοχή των συναδέλφων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Κατάληψης της Πρυτανείας καθώς και των Συλλόγων Π.Ε. και των ΕΛΜΕ, των φοιτητικών συλλόγων. Η μεγαλύτερη και μαχητικότερη συμμετοχή των συναδέλφων και του συλλόγου μας.

Συλλ. Κώστας Σωτηρίου

Η συμμετοχή των συναδέλφων από όλη τη χώρα, που διανύοντας εκατοντάδες χιλιόμετρα ακόμα και από τον Έβρο έδωσαν βροντερό παρών και διαμόρφωσαν ένα συγκλονιστικό αγωνιστικό ποτάμι συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα. Το αγωνιστικό αυτό ρεύμα που φουντώνει τις τελευταίες μέρες υποχρέωσε την κυβέρνηση σε τακτικές ελιγμών και σε νέα αναβολή της ψήφισης του ν/σχέδιου έκτρωμα για την Πέμπτη 17/1.

Καταγγέλλουμε την κυβερνητική βία και καταστολή με φραγμό στην πρόσβαση στη Βουλή και στου Μαξίμου , με χημικά και κλομπ των ΜΑΤ, ρίψεις δακρυγόνων πάνω στα κεφάλια και τα σώματα των διαδηλωτών και νέους τραυματισμούς. Καταδικάζουμε απερίφραστα τη δολοφονική ενέργεια να χτυπηθεί εξ επαφής συνάδελφος καθηγήτρια με αποτέλεσμα σοβαρό τραυματισμό με εγκαύματα στην πλάτη. Δε μας φοβίζουν, αντίθετα μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο!

Η καυτή ανάσα του συγκλονιστικού κινήματος αναπληρωτών και μονίμων εκπαιδευτικών στέλνει το μήνυμα πως καμία «ψήφο εμπιστοσύνης» δεν πρόκειται να δώσουμε στην κυβέρνηση και την πολιτική της. Αντίθετα, καταδικάζουμε αταλάντευτα την «εθνική μνημονίων» και την πολιτική τους που υπερασπίζονται την ελαστική εργασία, τη δουλειά χωρίς δικαιώματα, τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. για πιο φθηνούς και ευέλικτους εργαζόμενους.

Η κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας πιστό στην τήρηση των δεσμεύσεων σε ΕΕ και ΟΟΣΑ και την ολοκλήρωση της αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης :

με ημερομηνία 11/1/19 την Εφημερίδα της Κυβέρνησης με την απόφαση του υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, με την οποία καθορίζονται ο Προγραμματισμός και η Αποτίμηση του Εκπαιδευτικού Έργου των Σχολικών Μονάδων που θα γίνεται στη βάση θεματικών αξόνων, με ειδική φόρμα και δείκτες. Δηλαδή επιχειρεί να ξεκινήσει τη γνωστή αντιεκπαιδευτική αυτοαξιολόγηση σχολικής μονάδας.
ήδη από 21/12/18 21/12/2018 το υπουργείο ενεργοποιεί τις ομάδες εκπαιδευτικής υποστήριξης του Ν. 4547/2018 που πέρα από τον όγκο δουλειάς και την ευθύνη ανοίγει και την αξιολόγηση του σχολείου στο σύνολό του και δυσκολεύει σε σημαντικότατο βαθμό τη δυνατότητα ΕΓΚΑΙΡΗΣ διάγνωσης και υποστήριξης ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ.

Αυτή είναι η Κουλτούρα αξιολόγησης σε όλα τα επίπεδα : Προσοντολόγιο και αυτοαξιολόγηση πακέτο!

ΓΕΝΙΚΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ των ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ και της ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ

ΑΠΑΙΤΗΣΑΜΕ από τη ΔΟΕ να μπει αποφασιστικά στη μάχη και να οργανώσει τον αγώνα με άμεση συνέχιση της απεργίας – με κάλυψη όλων των συναδέλφων να παραμείνουν Αθήνα και να έρθουν κι άλλοι – με κύκλο ΓΣ και σχέδιο για συνέχιση και κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων μέχρι την οριστική Απόσυρση του Προσοντολογίου και την ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ όλων των αναπληρωτών με έστω και μία σύμβαση, με τον άμεσο διορισμό τους με βάση αποκλειστικά το πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία.

Με βάση τις εξελίξεις την καλούμε να κλιμακώσει αγωνιστική απάντηση εμπλουτίζοντας το κάλεσμα της

καλώντας σε πανελλαδικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 17/1 και ανακοινώνοντας ότι θα καλύψει τα έξοδα των συναδέλφων που θα έρθουν Αθήνα και ότι θα καλύψει απεργιακά και την Παρασκευή.
Καλώντας όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν ΤΩΡΑ στον αγώνα που πέρα από την υπεράσπιση όλων των αναπληρωτών θα εμποδίσει συνολικά την προώθηση της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης και της αξιολόγησης για όλους. Να ανακοινώσει αμέσως απεργία αποχή από τις διαδικασίες αυτοαξιολόγησης και αξιολόγησης.

ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΜΑΧΗΣ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ !

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 17/1 ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ Ν/ΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ

Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 10πμ στα Προπύλαια για πορεία στη Βουλή και παραμονή εκεί.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους :
Να στηρίξουν έμπρακτα την κατάληψη της πρυτανείας, διατηρώντας την ως κέντρο αγώνα της μάχης που δίνουμε το Συντονιστικό των Αναπληρωτών τα σωματεία Π.Ε.& ΔΕ, φοιτητικοί σύλλογοι και αναπληρωτές. ΕΔΩ οι δράσεις που ανακοίνωσε η συνέλευση στις 14/1.

Την Τετάρτη 16/1 στις 6:30 μμ στο χώρο της Πρυτανείας συνέλευση αναπληρωτών του συλλόγου μας (ώστε να διευκολυνθούν οι περισσότεροι συνάδελφοι που μένουν πλησιέστερα του κέντρου) και να πάρουμε μέτρα για την οργάνωση του αγώνα.

Όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ και το συλλαλητήριο στις 17/1 – 10πμ στα Προπύλαια

Loading...


  • europalso   ideascentral