ΟΙΕΛΕ: Δεν υπάρχει διαφάνεια στην έκδοση τίτλων σπουδών των ιδιωτικών σχολείων

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔16/12/2020 - 22:05 | Author: Newsroom Ipaidia

ΟΙΕΛΕ: Το Υπουργείο Παιδείας φέρνει αυτές τις μέρες προς ψήφιση στη Βουλή την αντιστοίχιση του Εθνικού με το Ευρωπαϊκό πλαίσιο Προσόντων αναγνώρισης τίτλων σπουδών.

Έχοντας ήδη ψηφίσει νομοσχέδιο με απελευθέρωση των απολύσεων εκπαιδευτικών και χωρίς καμία δυνατότητα ελέγχου διαφάνειας από το δημόσιο, με το παρόν νομοσχέδιο δίνεται με έμμεσο τρόπο το πράσινο φως για την έκδοση χιλιάδων παράνομων τίτλων σπουδών από ιδιωτικά εκπαιδευτήρια που δεν έχουν νόμιμη άδεια ή δεν ελέγχονται από κανένα.

Εδώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο βαθμός ενός καλού απολυτηρίου πριμοδοτείται σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ εξασφαλίζοντας έτσι στον κάτοχο μεγάλες πιθανότητες διορισμού στο δημόσιο.  Με άλλα λόγια, πλήττεται κάθε έννοια αξιοκρατίας και ακυρώνονται προσπάθειες παιδιών που δεν είναι προνομιούχα.

Η πρόταση των  Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών όπου για τη διαφανή πιστοποίηση των τίτλων της ιδιωτικής εκπαίδευσης, οι μαθητές των ιδιωτικών σχολείων θα πρέπει δίνουν εξετάσεις υπό δημόσιο έλεγχο στην περιοχή όπου ανήκουν τα σχολεία τους όπως συμβαίνει και με τους σπουδαστές των ιδιωτικών ΙΕΚ, μας βρίσκει σύμφωνους.

Το ΕΚΑ στηρίζει τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς στον αγώνα που δίνουν για τη μη ψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου που οδηγεί στην ανισότητα και στην εμπορευματοποίηση της παιδείας.  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: