Οι Βελτιώσεις απο το Ποτάμι στο νομοσχέδιο του Υπ Παιδείας

Βελτιώσεις απο το Ποτάμι στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

Οι προσθήκες- βελτιώσεις σύμφωνα με το αφορούν τα εξής σημεία:

• Εξορθολογισμός, αντιμετώπιση στρεβλώσεων και παροχή πραγματικών ελευθεριών στους αποφοίτους Γενικού Λυκείου οι οποίοι επιθυμούν να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
• Δυνατότητα κάλυψης των εξόδων μετακίνησης των μαθητών που φοιτούν σε Πρότυπα Πειραματικά σχολεία με βάση εισοδηματικά κριτήρια προκειμένου να αρθεί η «τιμωρητική» διάταξη του νομοσχεδίου η οποία αποκλείει παιδιά οικογενειών χαμηλότερου εισοδήματος.
• Διατήρηση του υψηλού επιπέδου κριτηρίων επιλογής των διευθυντών των Προτύπων Πειραματικών Σχολείων δεδομένου του εξειδικευμένου ρόλου των σχολείων αυτών. Συμπερίληψη ως πρόσθετες προϋποθέσεις την κατοχή διδακτορικού ή μεταπτυχιακού ή δεύτερου πτυχίου σπουδών.
• Οι φοιτητές που έχουν απωλέσει τη φοιτητική τους ιδιότητα έχουν τη δυνατότητα να επανεγγραφούν υπό την προϋπόθεση ότι θα υποβάλλουν εντός συγκεκριμένης προθεσμίας σχετική αίτηση στη γραμματεία της Σχολής/Τμήματός τους.

Το Ποτάμι σημειώνει στην ανακοίνωσή του ότι οι «παραπάνω προσθήκες-βελτιώσεις συνιστούν μέρος των έντονων και συνεχών προσπαθειών τις οποίες καταβάλλει το Ποτάμι και οι βουλευτές του προκειμένου να αντιμετωπίσουν τους επερχόμενους Αρμαγεδωνόμους στην Παιδεία».

ip[
Exit mobile version