"Οι συντονιστές εκπαίδευσης δεν έχουν καμία δικαιοδοσία να μπαίνουν μέσα στην τάξη"

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔26/01/2019 - 17:38 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Με έκπληξή μας ενημερωθήκαμε από συναδέλφους ότι δύο Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου του 6ου ΠΕΚΕΣ Αττικής, στο πλαίσιο επίσκεψής τους σε δύο σχολεία του Πειραιά, μπήκαν για λίγα λεπτά μέσα στις τάξεις σε ώρα μαθήματος, προκειμένου να γνωρίσουν, όπως είπαν, τα σχολεία, αλλά και τους συναδέλφους. Σχετικά με το γεγονός αυτό, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:

ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Οι συντονιστές δεν έχουν καμία δικαιοδοσία να μπαίνουν μέσα στην τάξη. Η συνάντηση και η γνωριμία με τους εκπαιδευτικούς μπορεί να γίνει (αυστηρά και μόνο) στην αίθουσα του Συλλόγου Διδασκόντων.
Οι εκπαιδευτικοί δεν πρέπει να επιτρέπουμε την παρουσία συντονιστών στην σχολική τάξη, με οποιοδήποτε τρόπο ή πρόσχημα και αν αυτή επιχειρείται να πραγματοποιηθεί.
Ανεξάρτητα από το πρόσχημα που κάθε φορά θα χρησιμοποιείται, γνωρίζουμε ότι αποτελεί πάγια απαίτηση και επιδίωξη η θεσμοθέτηση της παρουσίας των συντονιστών (πρώην σχολικοί σύμβουλοι) μέσα στην τάξη, στα πλαίσια της προώθησης της αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης σχολείων και εκπαιδευτικών.

Δεν μπορούμε, τέλος, να φανταστούμε ότι οι δύο συντονιστές που επέλεξαν μια τέτοια κίνηση, δεν ήταν ενήμεροι για τις θέσεις του κλάδου.

Ως Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά δηλώνουμε ότι :

– Παραμένουμε κάθετα αντίθετοι σε κάθε αξιολογική και αυτοαξιολογική διαδικασία και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μπλοκάρει ο κλάδος κάθε εφαρμογή της και για να ανατρέψουν οι αγώνες του κλάδου όλο το θεσμικό πλαίσιο αξιολόγησης – αυτοαξιολόγησης. Έχουμε καθήκον να εμποδίσουμε την προώθηση αυτή της πολιτικής, την επιστροφή στην εποχή του " κ. επιθεωρητή".

– Δε θα δεχτούμε οποιαδήποτε παρουσία Συντονιστών σε σχολικές τάξεις ακόμα κι αν αυτές γίνονται υποτίθεται με τη σύμφωνη γνώμη των εκπαιδευτικών – καθώς είναι σαφής η έννοια της «συμφωνίας» ανάμεσα σε προϊστάμενο (όπως και αν αυτός ονομάζεται) και υφιστάμενο .

– Καλούμε όλες τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να ενημερώσουν άμεσα το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ θα επανέλθει, αν χρειαστεί, με νεότερη, αναλυτική ανακοίνωση.

Loading...


  • europalso   ideascentral