Οι μαθητές εξερευνούν τις τεχνολογίες του μέλλοντος στο Maker Space του Δήμου Αθηναίων

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔05/06/2018 - 18:30 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Προγραμματισμός για ρομπομαχίες, ταξίδι στο διάστημα με συσκευές εικονικής πραγματικότητας, κατασκευή εκπαιδευτικών παιχνιδιών που θα χρησιμοποιηθούν στη σχολική τάξη με τρισδιάστατους εκτυπωτές και μηχανήματα κοπής λέιζερ. Όλα αυτά γίνονται στο καινοτόμο ψηφιακό εργαστήρι Maker Space, του οποίου ο Δήμος Αθηναίων ανοίγει τις πόρτες σε μαθητές, εκπαιδευτικούς δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, καθώς και σε παιδαγωγούς.

Το Σάββατο 9 του μηνός, από τις 10.00 το πρωί έως τις 5.00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς & Π. Ράλλη), με τη συμμετοχή του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, Ανοιχτή Ημέρα Επιστήμης και Τεχνολογίας για γνωριμία με το εργαστήριο του Maker Space για όλους τους Αθηναίους.

«Με το Maker Space δίνουμε στα παιδιά μας την ευκαιρία να αξιοποιήσουν τα εργαλεία του μέλλοντος. Σε έναν κόσμο ραγδαίων τεχνολογικών εξελίξεων, το καλύτερο εφόδιο που μπορούμε να τους δώσουμε είναι η δυνατότητα να είναι δημιουργοί, και όχι απλά παθητικοί χρήστες της τεχνολογίας», δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Loading...


  • europalso   ideascentral