Οι εκπαιδευτικοί του Αγίου Ευστρατίου διαμαρτύρονται για τις ημερομηνίες έκπτωσης στα ακτοπλοϊκα

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔20/06/2018 - 15:05 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Β/ΘΜΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ – Σε κοινό δελτίο τύπου των παραπάνω αρμόδιων υπουργείων, που δημοσιεύτηκε  19/06/2018, πληροφορηθήκαμε ότι ελήφθη απόφαση να χορηγηθεί έκπτωση 50% στα εισιτήρια καθηγητών και δασκάλων καθώς και των οχημάτων αυτών από 21/06 -30/06/2018. Προϋπόθεση για τη χορήγηση της έκπτωσης είναι η προσκόμιση της πρόσφατης απόφασης απόλυσής τους από τις αντίστοιχες Διευθύνσεις  Πρωτοβάθμιας/ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που ανήκουν.

Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί Β/θμιας του Αγ. Ευστρατίου

Ερωτούμε τους αρμοδίους:

1ον: Πώς είναι δυνατόν να ταξιδέψουμε έως 30/06 όταν –μέχρι αυτή την ημερομηνία- πρέπει να βρισκόμαστε στο σχολείο μας και, ταυτόχρονα, τα χαρτιά της απόλυσής μας θα είναι έτοιμα στις 02/07/18, όπως μας έχει γνωστοποιήσει η ΔΔΕ Λέσβου; Και επιπλέον είμαστε υποχρεωμένοι να ταξιδέψουμε και στη Λήμνο για να παραλάβουμε τα χαρτιά της απόλυσής μας;

2ον: Η 30/06/είναι ημέρα Σάββατο και τα γραφεία της Β/θμιας Εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα, ως γνωστόν, είναι κλειστά.

3ον: Εργαζόμαστε σε νησί της άγονης γραμμής. Τα νησιά αυτά δεν έχουν καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα μεγάλα λιμάνια της χώρας (Καβάλα και Λαύριο). Συγκεκριμένα στις 30/06 και δεν υπάρχει δρομολόγιο προς Λαύριο.

Κατά συνέπεια, η εν λόγω απόφαση εγείρει μείζονα ζητήματα αδικίας στην αντιμετώπιση, εκ μέρους των αρμόδιων Υπουργείων, μεταξύ των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι συνάδερφοι της Πρωτοβάθμιας απολύονται στις 21/06, οπότε υπάρχει χρονικό περιθώριο εννέα (9) ημερών για να διεκπεραιώσουν τις εκκρεμότητες τους και να εκμεταλλευτούν την έκπτωση που τους παρέχεται. Αντίθετα, εμείς μέχρι 30/06/οφείλουμε να βρισκόμαστε στη σχολική μονάδα που υπηρετούμε και ουσιαστικά δε μας δίνεται κανένα χρονικό περιθώριο για να κάνουμε χρήση της έκπτωσης.

Να σημειώσουμε, επίσης, ότι ανάλογη έκπτωση που παρείχε ξανά το Υπουργείο την περίοδο των διακοπών του Πάσχα, εμάς δεν μας ωφέλησε καθόλου για τον απλούστατο λόγο ότι ίσχυσε από Παρασκευή 30/03/18 και πλοίο για όσους ταξίδευαν προς το λιμάνι του Λαυρίου είχε την Πέμπτη 29/03/18 και Κυριακή 01/04/18!

Για όλους τους παραπάνω λόγους, λοιπόν, ζητούμε να μεριμνήσετε για την άρση της αδικίας εις βάρος μας με την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας της παρεχόμενης έκπτωσης για τους απολυμένους εκπαιδευτικούς της β/θμιας εκπαίδευσης.

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή

    Β2 Γαλλικά σε 2 μήνες από το μηδέν!

    europalso

    europalso