Οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων θα πληρώσουν το "μάρμαρο"…

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔12/05/2016 - 17:38 | Author: Newsroom Ipaidia
Τα κόμματα λησμονούν τα προγράμματα και τις δεσμεύσεις τους, όταν ως κυβέρνηση, καλούνται να τα εφαρμόσουν!
κ. Μητσοτάκη, περιμένουμε εναγωνίως την κατάρτιση (για την οποία απαιτούνται δάσκαλοι της τάξης) και τη δημοσιοποίηση του νέου, ρεαλιστικού και εφαρμόσιμου, προγράμματος του κόμματός σας για την παιδεία…
Νέα απάντηση Φίλη προς Μητσοτάκη:
"Η καθιέρωση του ολοήμερου δημοτικού σχολείου σε όλη τη χώρα που υλοποιεί το Υπουργείο θα είναι πραγματικότητα με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Αντικείμενα που δεν διδάσκονταν σε όλα τα παιδιά θα ενταχθούν στο πρόγραμμα όλων των σχολείων της χώρας. Αυτή είναι δέσμευση μας, γι αυτήν εργαζόμαστε με σχέδιο και μεθοδικότητα, και ασφαλώς θα κριθούμε από τους πολίτες."
Κάποιοι συνεχίζουν να διαιρούν, αλλά το πηλίκο είναι πάλι ώρες και όχι δάσκαλοι/δασκάλες.
Βάλτε το καλά στο νου σας όσοι ασχολείστε με το θέμα, πως με τη λειτουργία του "νέου" σχολείου περισσεύουν διδακτικές ώρες και όχι δάσκαλοι/δασκάλες!!!!!
Κ. υπουργέ, επιτέλους, ποια είναι αυτά τα αντικείμενα που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα των σχολείων και που μέχρι τώρα δεν τα διδάσκονταν οι μαθητές;
Τις τελευταίες μέρες ακούμε ένα παραλήρημα λαϊκισμού στις πλάτες της εκπαίδευσης των μαθητών. Ευαγγελίζεστε "νέο" και ενιαίου τύπου ολοήμερο σχολείο, ενώ επί της ουσίας επιστρέφουμε στο σχολείο "παλαιού" τύπου! Και μην μας πείτε πως θα διορίσετε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων σε όλα τα σχολεία της χώρας, γιατί στην πράξη είναι ανέφικτο και δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί, εκτός αν προτίθεστε να προβείτε σε μείωση του ωραρίου των δασκάλων!
Αφήστε, λοιπόν, την "καραμέλα" της δήθεν καθιέρωσης νέου τύπου σχολείου, στο οποίο θα διδάσκουν εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων, γιατί τα ειδικά μαθήματα πάλι δάσκαλοι θα τα διδάσκουν προκειμένου να καλύψουν το ωράριό τους.
Έτσι, οι προσλήψεις αναπληρωτών ειδικοτήτων (μουσικοί, εικαστικών, θεατρικής αγωγής) θα είναι ελάχιστες έως μηδαμινές, γιατί η πρόθεσή σας-λόγω των άδειων ταμείων-είναι η μείωση προσλήψεων αναπληρωτών.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή

    Β2 Γαλλικά σε 2 μήνες από το μηδέν!

    europalso

    europalso