"Οι αναπληρωτές άλλη μια χρονιά σε ομηρεία"

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔29/06/2018 - 09:31 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Άλλη μία σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της και όπως συμβαίνει χρόνια τώρα τέτοια εποχή οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί βρίσκονται με το χαρτί της απόλυσης πάλι στα χέρια…. με την επαγγελματική ανασφάλεια-ομηρεία μόνιμη παρέα κάθε καλοκαίρι.

ΕΛΜΕ Ηλείας

Η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, της Ε.Ε., οι κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ και οι επιθυμίες του ΣΕΒ που θεωρούν τη μόρφωση και τους εργαζόμενους κόστος, τσακίζει τη ζωή χιλιάδων εκπαιδευτικών και τα δικαιώματα στη μόρφωση και τη δουλειά.

Η γενίκευση της αδιοριστίας και της ελαστικής εργασίας στην εκπαίδευση έχει επιπτώσεις πρώτα απ’ όλα στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, με τα χιλιάδες κενά και τις χαμένες διδακτικές ώρες, με την εναλλαγή, κάθε χρόνο, εκπαιδευτικών στο ευαίσθητο κομμάτι της ειδικής αγωγής, με τις ελλείψεις εκπαιδευτικών, ακόμα και βασικών ειδικοτήτων, ως και τη λήξη της σχολικής χρονιάς. Δεν πάει άλλο!

Τέρμα πια στον εμπαιγμό των εκάστοτε κυβερνητικών επιλογών!

Οι αναπληρωτές δεν είναι εκπαιδευτικοί δεύτερης κατηγορίας. Είναι νέοι επιστήμονες που έχουν ανάγκη να εργαστούν, έχουν ανάγκες προσωπικές και οικογενειακές και δε μπορούν να εργάζονται τη μια στον Έβρο και την επόμενη χρονιά στην Κρήτη. Είναι παιδαγωγοί και θέλουν να συνδεθούν με τους μαθητές τους, γι’ αυτό δεν πρέπει να γυρίζουν από σχολείο σε σχολείο κι από τόπο σε τόπο! Είναι το μέλλον της εκπαίδευσης και πρέπει να μονιμοποιηθούν επιτέλους για να λειτουργήσουν με επάρκεια τα σχολεία!
Οι μαζικές κινητοποιήσεις της φετινής χρονιάς, που βρήκαν απέναντί τους τα ΜΑΤ και την κυβερνητική καταστολή, είναι ελπιδοφόρες και δείχνουν τον δρόμο. Το δικαίωμα στη μόρφωση και την εργασία θα κατακτηθεί από όλους μαζί, μόνιμους και αναπληρωτές, μόνο με την ενωμένη κοινή πάλη και τη συσπείρωση στα σωματεία!

Συνεχίζουμε!

Διεκδικούμε αταλάντευτα εδώ και τώρα:

Μόνιμη και σταθερή εργασία στην εκπαίδευση με δικαιώματα για όλους!
Επαναφορά του διδακτικού ωραρίου στα προ του 2013 επίπεδα.
Μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των συναδέλφων συμβασιούχων – αναπληρωτών. Καμία απόλυση!
Μόνιμους διορισμούς των 25.000 τουλάχιστον εκπαιδευτικών, άμεσα, στην εκπαίδευση, σε γενική, επαγγελματική και ειδική αγωγή, όλων των ειδικοτήτων που εργάστηκαν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση, με κριτήριο το βασικό πτυχίο και την προϋπηρεσία, έτσι ώστε να καλυφθούν στοιχειωδώς οι ανάγκες της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Προσλήψεις αναπληρωτών αποκλειστικά και μόνο για την κάλυψη έκτακτων αναγκών.
Εξίσωση των δικαιωμάτων των συμβασιούχων με αυτά των μονίμων και μέτρα στήριξης, για όσο χρονικό διάστημα παραμένουν αναπληρωτές, ώστε να έχουν μία αξιοπρεπή διαβίωση (σίτιση, στέγαση, μετακίνηση)!

Η ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΜΑΖΙ, ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΟΡΦΩΣΗ – ΔΟΥΛΕΙΑ – ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

Loading...
  • europalso   ideascentral