Σχετικά με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την εισαγωγή διακριθέντων στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, ο κ. τόνισε μιλώντας στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης πως πρόκειται για έναν νόμο που έχει ψηφιστεί πριν από 25 χρόνια, σημειώνοντας πως «και εμάς μας έκανε εντύπωση αυτή η απόφαση».

«Περιμένουμε καταρχήν την απόφαση του για να δούμε το σκεπτικό και όλες τις τεχνικές διαστάσεις», σημείωσε, προαναγγέλοντας νομοθετική ρύθμιση για το θέμα που έχει προκύψει. «Πάντως είναι απολύτως σαφές ότι εμείς θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό να συνεχίσει να υπάρχει ένα καθεστώς που κατά τη γνώμη μας ενισχύει πάρα πολύ τον ερασιτεχνικό αθλητισμό με όλα τα προβλήματα που ενδεχομένως υπάρχουν σε αυτό τον τομέα αλλά είναι άλλης τάξης πρόβλημα αυτό», επισήμανε, προσθέτοντας το γεγονός ότι «τα παιδιά αυτά δεν παίρνουν τη θέση παιδιών που μπαίνουν κανονικά στα πανεπιστήμια αλλά είναι επιπλέον αυτών, άρα δεν υπονομεύεται κανένα σύστημα».

Όσον αφορά την έτερη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, αυτή για το μάθημα των , ο υπουργός Παιδείας επανέλαβε πως «δεν έχει καμία πρακτική επίπτωση». Ο ίδιος σημείωσε πως «σεβόμαστε τους θεσμούς αλλά έχουμε και το δικαίωμα ως δημοκρατική πολιτεία και ως δημοκρατικοί πολίτες να έχουμε και τις απόψεις μας και την κριτική μας». Τόνισε δε πως «για εμάς είναι σαφές ότι την τελευταία λέξη για τα βιβλία, την έχει η πολιτεία και θα συνεχίσει να την έχει, βεβαίως σε συνεννόηση με επιστημονικούς φορείς, με συγκεκριμένους πανεπιστημιακούς που ξέρουν αυτά τα πράγματα, με την Εκκλησία και όλων των ειδών τους άλλους θεσμούς».