Ο υπουργός Εσωτερικών για την επίλυση των προβλημάτων του γυμνάσιου Κάσου

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔03/03/2018 - 17:18 | Author: Newsroom Ipaidia

Μηχανικοί της ΚΤΥΠ (Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.) θα διατεθούν στον δήμο Κάσου για να εκπονήσουν τις αναγκαίες μελέτες ώστε να προχωρήσει η συντήρηση του Γυμνασίου & Λυκειακών Τάξεων του νησιού.

Αυτό συμφωνήθηκε μετά από επικοινωνία του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, καθώς ο ακριτικός δήμος αδυνατεί να εξασφαλίσει εξειδικευμένο προσωπικό, μέσω των προβλεπόμενων διαδικασιών.
Ο κ. Σκουρλέτης κάλεσε τη δήμαρχο Κάσου Μαίρη Σορώτου – Τσανάκη στο υπουργείο Εσωτερικών και την ενημέρωσε ο ίδιος για τη θετική εξέλιξη. Επίσης, επεσήμανε ότι το υπουργείο θα συνεχίσει να στηρίζει τους μικρούς νησιωτικούς και ορεινούς δήμους, οι οποίοι έρχονται συχνότερα αντιμέτωποι με ανυπέρβλητα προβλήματα.

Ειδικά για την Κάσο διερευνώνται περαιτέρω τα περιθώρια για να καλυφθούν ανάγκες που προκύπτουν από έλλειψη προσωπικού. Ταυτόχρονα, αναμένεται να αξιοποιηθούν τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία του υπουργείου, μεταξύ άλλων για την υλοποίηση εργασιών διασύνδεσης υφιστάμενων γεωτρήσεων με το δίκτυο υδροδότησης του νησιού.

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή

    Β2 Γαλλικά σε 2 μήνες από το μηδέν!

    europalso

    europalso