Ο Υφυπουργός Παιδείας σε σχολικές μονάδες της Λέσβου

Συνεχίζοντας τις απευθείας συναντήσεις του με εκπαιδευτικούς και μαθητές/-ήτριες, ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων επισκέφθηκε σχολικές μονάδες της Λέσβου στις 20 και 21 Μαρτίου 2018. Τον Υφυπουργό συνόδευαν ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου Αριστείδης Καλάργαλης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γεώργιος Πάλλης.

Ο κ. Μπαξεβανάκης επισκέφθηκε το 1ο και 2ο ΕΠΑ.Λ. Μυτιλήνης, το Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Μυτιλήνης, το ΕΠΑ.Λ. Καλλονής, το ΕΠΑ.Λ. Γέρας, το ΕΠΑ.Λ. Πλωμαρίου, το Εσπερινό Γυμνάσιο Μυτιλήνης με Λυκειακές τάξεις, όπου φοιτούν και προσφυγόπουλα και το Νηπιαγωγείο, το οποίο λειτουργεί στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στο Καρά Τεπέ Μυτιλήνης. Ο Υφυπουργός συναντήθηκε, επίσης, με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου Μιχάλης Καπιωτά και τη Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου Κατερίνα Στρατάκη-Συβρή.

Ο Υφυπουργός Δημήτρης Μπαξεβανάκης επισήμανε επιπλέον ότι έχουν εξασφαλιστεί για 9. 328 σχολικές μονάδες χρηματοδοτήσεις ύψους 68.651.000,00€ για προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού ΤΠΕ στην εκπαίδευση, για προμήθεια και εγκατάσταση εργαστηριακού εξοπλισμού των ΕΠΑΛ και ΙΕΚ.

Στη συνέχεια, ο κ. Μπαξεβανάκης επισκέφθηκε το Δημόσιο ΙΕΚ Μυτιλήνης, όπου συνομίλησε με τον Διευθυντή και τους Υποδιευθυντές ενώ τέλος επισκέφθηκε το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Μυτιλήνης, όπου συνομίλησε με τους εκπαιδευτές συγχαίροντάς τους για τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλουν σε δύσκολες συνθήκες για την ορθή λειτουργία του ΣΔΕ .

ip[
Exit mobile version