Ο Υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης στα εγκαίνια των εργαστηρίων του 3ου ΕΚ Περιστερίου

Στα εγκαίνια εργαστηρίων των ειδικοτήτων Κομμωτικής και Αισθητικής Τέχνης του 3ου Εργαστηριακού Κέντρου (ΕΚ) Περιστερίου παρευρέθηκε ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Δημήτρης συνοδευόμενος από τον Διευθυντή του Γραφείου του Θέμη Κοτσιφάκη την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017.

Στην τελετή παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας κ. Αθανάσιος Αλεξόπουλος, οι Διευθυντές όλων των δομών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Περιστερίου, Σχολικοί Σύμβουλοι Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, πλήθος εκπαιδευτικών και μαθητών/-τριών.

Απώτερος στόχος της αναβάθμισης της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης είναι να καταστεί από λύση ανάγκης ισότιμη εκπαιδευτική επιλογή και ως προς αυτό έχουν πραγματοποιηθεί σειρά νομοθετικών ρυθμίσεων που αφορούν στην αλλαγή της δομής των ΕΠΑΛ, στην αναβάθμιση και επικαιροποίηση των Προγραμμάτων Σπουδών και τη συγγραφή νέων βιβλίων των ΕΠΑΛ., στη διεύρυνση της πρόσβασης των αποφοίτων των ΕΠΑ.Λ. σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ και στην καθολική εφαρμογή του «Μεταλυκειακού Έτους- Τάξης Μαθητείας», στο οποίο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν φέτος πάνω από 3000 απόφοιτοι ΕΠΑ.Λ.

ip[
Exit mobile version