Ο Υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης σε ημερίδα για τη μαθητεία στην Κοζάνη

Στην εκδήλωση – ημερίδα με θέμα «Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας: Προοπτικές στη Δυτική Μακεδονία», που διοργάνωσε προχθες Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018 στο Εκθεσιακό Κέντρο στα Κοίλα Κοζάνης η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Δημήτρης Μπαξεβανάκης, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή του Γραφ. Υφυπουργού Θέμη Κοτσιφάκη και τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας Κώστα Κωνσταντόπουλο. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης κ. Βασιλική Βόντσα, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γρεβενών κ. Κωνσταντίνος Πουτακίδης, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας κ. Παύλος Ιωάννου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Δημητριάδης, εκπρόσωποι του Δήμου Κοζάνης και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, εκπρόσωποι επιμελητηρίων και του επιχειρηματικού κόσμου και πλήθος εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η προβολή και υποστήριξη του θεσμού της Μαθητείας των αποφοίτων ΕΠΑ.Λ., η διάχυση των αποτελεσμάτων του θεσμού, η ενημέρωση των Επιμελητηρίων και των τοπικών εργοδοτικών φορέων και των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Επιπλέον, ο Υφυπουργός συνεχάρη εκπαιδευτικούς και μαθητές για τη διοργάνωση έκθεσης μαθητικών έργων των ΕΠΑ.Λ. Δυτικής Μακεδονίας, που στόχο είχε την προβολή των τομέων και ειδικοτήτων που λειτουργούν στα ΕΠΑ.Λ. της Δυτικής Μακεδονίας.

Πριν την έναρξη της ημερίδας ο Υφυπουργός συναντήθηκε με εκπροσώπους των ΕΛΜΕ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και σήμερα, Παρασκευή 22 Ιουνίου επισκέφθηκε το ΕΠΑ.Λ. Σιάτιστας, όπου είχε εκτενή συζήτηση με εκπαιδευτικούς και μαθητές για τις επαγγελματικές δυνατότητες που προσφέρονται πλέον καθιστώντας το Επαγγελματικό Λύκειο ένα λύκειο που αρχίζει να κερδίζει την εμπιστοσύνη όλων.

ip[
Exit mobile version